Vyjadrujeme podporu vláde pri realizácii predsedníctva SR v Rade EÚ

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 13:48 • 2 min
Vyjadrujeme podporu vláde pri realizácii predsedníctva SR v Rade EÚ

BRATISLAVA - Predstavitelia kresťanských cirkví a židovských obcí v Slovenskej republike vyjadrujú podporu vláde SR pri realizácii slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Uvádza sa to v ich spoločnom vyhlásení s tým, že predsedníctvo je príležitosťou predstaviť Slovensko ako modernú krajinu, ktorá prešla rozsiahlou spoločenskou transformáciou.

slovakia

left justify in out

"Slovensko by malo zostať naďalej aktívnym členom EÚ a súčasne si zachovať svoju duchovnú a kultúrnu identitu. Je veľmi dôležité, aby si celá Európa v čase sekularizácie a migračnej krízy zachovala duchovné dedičstvo, ktoré vychádza z judaizmu a kresťanstva. Nerešpektovanie tohto dedičstva v Európe má vážne spoločenské, sociálne a demografické dosahy," uviedli cirkvi.

 

Na vládu, ale aj predstaviteľov EÚ apelujú, aby sa starostlivosť o rodinu stala v Európe jednou z najvyšších priorít. "Predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade Európskej únie budeme sprevádzať svojimi modlitbami," dodali predstavitelia cirkví.

 

Pod vyhlásením sú podpísaní Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska, Rímskokatolícka cirkev v SR, Miloš Klátik, generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku, predseda Ekumenickej rady cirkví (ERC) v SR, Ján Babjak SJ, prešovský arcibiskup metropolita, predseda Rady hierarchov, Gréckokatolícka cirkev v SR, Rastislav, arcibiskup prešovský, metropolita českých krajín a Slovenska, Pravoslávna cirkev na Slovensku, László Fazekas, biskup Reformovanej kresťanskej cirkvi na Slovensku, podpredseda ERC v SR, Štefan Evin, predseda Rady Cirkvi bratskej v Slovenskej republike, a Igor Rintel, predseda Ústredného zväzu židovských náboženských obcí v SR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies