Vyjadrenie prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej

NETKY.SK • 15 December 2020, 16:21 • 2 min
Vyjadrenie prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej

BRATISLAVA - K aktuálnej situácii na Slovensku sa dnes vyjadrila i hlava štátu Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Zuzana Čaputová mala dnes stretnutie s vedcami. Po ňom sa vyjadrila k nevyhnutnosti lockdownu. 

 

Na stretnutie do prezidentského paláca dnes prišli zástupcovia vedeckej obce Pavol Čekan, Richard Kollár, Alexandra Bražinová, Peter Visolajský či Boris Klempa. 


,,Situácia na Slovensku je mimoriadne závažná," vyjadrila sa prezidentka s tým, že podľa nej nie sú aktuálne opatrenia dostačujúce. Čaputová ocenila prístup pandemickej komisie, ktorá odporučila vláde viaceré opatrenia. Dodala, že ich sama rada podporí. 


,,Naším nepriateľom nie sú opatrenia, naším nepriateľom je vírus. To čo musíme urobiť, je prevziať zodpovednosť, mať sebadisciplínu. Toto môže byť pre vývoj situácie na Slovensku kľúčové," dodala hlava štátu Zuzana Čaputová.

 

img

 

Hlava štátu zároveň upozornila, že ľudia musia prevziať sebadisciplínu a zodpovednosť za svoje správanie. Podľa nej by ľudia pred sviatkami mali obmedziť nielen stretávanie, ale i vianočné nákupy. 


,,Viem, že je ťažké vzdať sa zvykov a očakávaní, ktoré prinášajú vianočné sviatky, no najväčší darček, ktorý si môžme dať, je zdravie a bezpečnosť našich najbližších. Aby sme neohrozili svojich blízkych pri štedrovečernom stole, treba do Vianoc odložiť kontakty na nevyhnutnú mieru. Neorganizujme vianočné firemné večierky či stretnutia s priateľmi. Tento typ kontaktov v uzavretých priestoroch je podľa odborníkov najnebezpečnejší  " uviedla ďalej prezidentka.


Čaputová tiež apelovala na všetkých zamestnávateľov, ktorí môžu pre svojich zamestnancov nariadiť prácu z domu, aby tak bezodkladne urobili. Zdravotníkov podľa nej čakajú náročné Vianoce pri svojich pacientoch, pričom mnohým z nich už nedokážu pomôcť. 

 

Prezidentka sa v príhovore obrátila aj ku všetkým politickým stranám, najmä opozícii. Politici by mali v momentálnej situácii odložiť spory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies