Vyjadrenie premiéra SR na dnešné nové zistenia okolo procesu s Marianom K.

NETKY.SK • 1 August 2019, 20:37 • 2 min
Vyjadrenie premiéra SR na dnešné nové zistenia okolo procesu s Marianom K.

BRATISLAVA - Na Slovensku musí platiť elementárna spravodlivosť, musí platiť padni komu padni. V reakcii na dnes zverejnenú komunikáciu medzi obvineným Marianom K. a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom to uviedol premiér Peter Pellegrini.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády SR je názoru, že informácie naznačujúce niekdajší neprimeraný neprijateľný vplyv niektorých ľudí na chod orgánov štátu vníma "s veľkým znepokojením". Tvrdí, že od zvolenia policajného prezidenta Milana Lučanského prináša práca policajtov a vyšetrovateľov výsledky a ľudia, ktorí si kedysi užívali slávu a mediálnu pozornosť, sú vo väzbe a pred súdom.

 

img

 

Premiér zároveň vyzval policajtov, prokurátorov a sudcov, aby konali čestne, riadili sa len zákonmi a predpismi, svojimi morálnymi zásadami a hodnotami spravodlivosti. Prisľúbil im zo strany vlády súčinnosť a podporu. Premiér svoje stanovisko zverejnil na svojom facebookovom profile.

 


Nemenovaný denník vydal v dnešných hodinách časti komunikácie medzi obžalovaným Marianom K. a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, ktoré sú súčasťou policajných spisov. Polícia vo vzťahu ku komunikácii podľa denníka konštatuje, že obžalovaný sa "výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (prezývaného v komunikácii Lipstein alebo Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku. Podľa denníka napríklad v súvislosti s Lipšicom napísal v roku 2018: "Toho Lipsteina musíme tento rok dotiahnuť." 

 

img

 

V súvislosti s Kollárom zase, že "vlekár nemôže ísť do ďalších volieb". Podľa polície tiež Marian K. konal spoločne s Bödörom v prospech politickej strany Smer a bol ochotný vždy pomáhať Robertovi Ficovi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies