Vyjadrenia Žitňanskej o korupcii v súdnictve vyznievajú tragikomicky

NETKY.SK • 28 December 2010, 12:47 • 2 min
Vyjadrenia Žitňanskej o korupcii v súdnictve vyznievajú tragikomicky

Vyjadrenia Žitňanskej o korupcii v súdnictve vyznievajú tragikomicky

slovakia

left justify in out

Vyjadrenia ministerky spravodlivosti SR Lucie Žitňanskej o korupcii v súdnictve z jej úst vyznievajú podľa predsedu Súdnej rady SR Štefana Harabina tragikomicky. Poukázal, že na žiadneho sudcu doteraz nepodala pre korupciu ani jedno trestné oznámenie. TASR informovala Kancelária Súdnej rady SR.
      "Ministerka spravodlivosti Žitňanská stále verejnosti a ani sudcom nevysvetlila vážne podozrenia z korupcie v prípade komunálnych volieb. Snaží sa preto od seba presmerovať pozornosť na sudcov," uviedol Harabin. Pokračoval, že ak má niekto vedomosť o korupcii, je povinný ihneď to oznámiť polícii alebo prokuratúre a nie iba mediálne urážať sudcov. "Pani ministerka spravodlivosti by mala ísť na detektor lži," uzavrel.
      Šéfka rezortu spravodlivosti sa pred nedávnom vyjadrila, že problémom slovenskej justície nie sú len prieťahy v súdnom konaní, ale aj "tušená, ťažko preukázateľná korupcia a ovplyvňovanie v súdnictve".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies