Vyčíňanie výtržníkov sprevádzalo záver prehliadky Montreux Jazz Festival

NETKY.SK • 17 Júl 2011, 23:00 • 2 min
Vyčíňanie výtržníkov sprevádzalo záver prehliadky Montreux Jazz Festival

Vyčíňanie výtržníkov sprevádzalo záver prehliadky Montreux Jazz Festival

slovakia

left justify in out

Záver 45. ročníka renomovaného hudobného podujatia Montreux Jazz Festival, ktoré každoročne ponúka plejádu špičkových vystúpení umelcov rôznych hudobných žánrov, zatienili v tomto roku zrážky podnapitých návštevníkov s políciou.
      V priebehu nich zadržali švajčiarski ochrancovia poriadku v noci na sobotu 11 a v noci nadnes ďalších 10 výtržníkov, ktorí útočili na policajtov kameňmi a fľašami. Sú medzi nimi aj dvaja mladiství.
      Jeden z ochrancov poriadku utrpel vážne zranenie hlavy a museli ho previezť do nemocnice. Podstatné sú aj materiálne škody.
      Príslušná prokuratúra už vo veci koná.
      Festivalová prehliadka v meste na brehu Ženevského jazera, ktorá už tradične ponúkla popri finančne náročných koncertoch vo viacerých koncertných sálach aj bezplatné vystúpenia hostí pod holým nebom, prilákala v tomto roku štvrť milióna návštevníkov.
      Medzi najjagavejšie hviezdy tohtoročného festivalu patrili Carlos Santana a John McLaughlin, ktorých spoločný koncert prehliadku 1. júla otvoril, ale aj žijúca legenda nielen americkej bluesovej scény B.B.King, jeho mladší krajan, folková legenda Paul Simon, vokalisti Sting, Seal, Liza Minnelli, Youssou N' Dour  a Chaka Khan, či rockeri z Deep Purple, ktorých sobotňajší koncert so symfonickým orchestrom bol záverečným akordom prehliadky na hlavnej scéne festivalu.
      V programe nechýbali ani viacerí ďalší interpreti známi aj z vystúpení na Slovensku, tak napríklad Marcus Miller, Wayne Shorter, Richard Bona, Lee Ritenour, Erik Truffaz, alebo Trombone Shorty.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies