Vyhrážka bombou prerušila finále televíznej súťaže Nemecko hľadá topmodelku

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 06:52 • 2 min
Vyhrážka bombou prerušila finále televíznej súťaže Nemecko hľadá topmodelku

FRANKFURT NAD MOHANOM - Vyhrážka bombou a opustený kufor donútili nemeckú televíznu stanicu ProSieben zastaviť vo štvrtok finále súťažného modelingového programu Nemecko hľadá topmodelku (Germany's Next Topmodel) a evakuovať tisíce ľudí z miesta podujatia. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na tamojšiu políciu.

slovakia

left justify in out

Neznáma žena sa okolo 21.00 h SELČ telefonicky vyhrážala bombou, takže súkromná televízia ProSieben musela prerušiť reality šou, ktorú moderuje slávna nemecká modelka Heidi Klum, a vyprázdniť SAP Arenu v juhozápadnom nemeckom meste Mannheim, odkiaľ sa program vysielal.

 

Navyše, poplach vyvolal aj podozrivý kufor neďaleko šatne, ktorý však neobsahoval žiadne výbušniny, ako sa neskôr ukázalo. Polícia dodala, že celú arénu ešte prehľadávali psy vycvičené na nachádzanie bômb. Televízia ProSieben na svojom účte na sociálnej sieti Twitter napísala: "Ospravedlňujeme sa. Dnes už nebudeme vysielať."

 

Polícia oznámila, že približne 8000-10.000 divákov opustilo SAP Arenu pokojne. Nemecký najčítanejší denník Bild informoval na svojej webovej stránke, že modelku Klum, jej dcéru Leni a porotu programu odviedli na utajené miesto mimo arény.

 

 

"Žiaľ, naše veľké finále nemôžeme osláviť tak, ako sme plánovali," napísala Klum na Facebooku a dodala, že víťazku súťaže vyhlásia do niekoľkých dní.

 

Televízna reality šou Nemecko hľadá topmodelku sa vysiela už desať sezón a neustále čelí kritike rôznych skupín, ktoré tvrdia, že program vštepuje dospievajúcim diváčkam nerealistické ideály krásy.

 

Nemecký regionálny úrad dohliadajúci na médiá tento mesiac oznámil, že dostal sťažnosť od skupiny aktivistov s názvom PinkStinks, a preto začne vyšetrovať vplyv programu na tínedžerky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies