Vyhrážka bombou narušila oslavu narodenín Schrödera

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 06:30 • 2 min
Vyhrážka bombou narušila oslavu narodenín Schrödera

KRONBERG - Oslavu narodenín bývalého nemeckého kancelára Gerharda Schrödera narušila v pondelok večer vyhrážka bombou.

slovakia

left justify in out

Luxusný hotel pri Frankfurte nad Mohanom museli vyprázdniť, žiadne výbušniny sa však v budove nenašli, oznámilo policajné riaditeľstvo vo Wiesbadene. 
      

Vyhrážku prijali večer v hoteli Schlosshotel Kronberg telefonicky, nebola adresovaná priamo proti oslave. K hosťom na súkromnej večeri patrili aj ruský veľvyslanec v Nemecku Vladimir Grinin či zástupcovia nemeckého priemyslu, informovala agentúra DPA.
      

Nešlo o prvú narodeninovú oslavu pre exkancelára a terajšieho predsedu dozornej rady rusko-nemeckej plynárenskej spoločnosti Nord Stream. Schröder si už vyslúžil koncom apríla kritiku za oslavu v Petrohrade a priateľské objatie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v čase ukrajinskej krízy.
      

Schröder mal 70. narodeniny už 7. apríla. Na najnovšiu oslavu ho pozvala banková skupina Rothschild, podľa ktorej hovorcu patrí bývalý kancelár medzi jej medzinárodných poradcov.
      

Hotel ani organizátori sa k incidentu z pondelkového večera odmietli vyjadriť, dodáva DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies