Vyhrážal sa manželke zabitím, strávi pol roka vo väzení

NETKY.SK • 5 August 2015, 17:17 • 2 min
Vyhrážal sa manželke zabitím, strávi pol roka vo väzení

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil šesť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne pre 37-ročného Jána Gaža zo Senohradu v okrese Krupina.

slovakia

left justify in out

Gažo napadol svoju manželku Janku a s nožom v ruke jej hrozil zabitím. Tým spáchal prečin nebezpečného vyhrážania blízkej osobe.

 

Útok na manželku sa odohral vo februári minulého roku v Krupine. Predpoludním v prítomnosti dvoch malých detí manželke vulgárne nadával a hrozil jej zabitím. Potom z bytu odišiel a vrátil sa pred 17:00 a útok zopakoval už aj s nožom v ruke. Manželka ešte stačila vyviesť deti pred dom a odovzdať rodičom. Keď sa do bytu vrátila, Gažo ju pritisol ku dverám, na krk jej priložil nôž a vykrikoval, že ju zareže. Keď chcela mobilom privolať pomoc, telefón jej vytrhol z ruky, rozlomil a hodil o zem. Keď po chvíli s vyhrážkami prestal a nôž odložil, manželka z bytu ušla. 

 

Sudcovi vo Zvolene sa Gažo k svojmu protiprávnemu konaniu priznal. Súd to akceptoval ako poľahčujúcu okolnosť, ale musel mu uložiť nepodmienečný trest, pretože Gažo útok na manželku spáchal v skúšobnej lehote podmienečného odsúdenia. Proti rozsudku sa Gažo odvolal s tým, že do väzenia nechce ísť, lebo sa chce venovať deťom. Krajský súd mu však nevyhovel, pretože zákon v prípade spáchania trestného činu v podmienke za predošlé odsúdenie to neumožňuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies