VIDEO Vyhrali sme! Slovensko zdolalo Bielorusko po predĺžení

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 21:10 • 2 min
VIDEO Vyhrali sme! Slovensko zdolalo Bielorusko po predĺžení

OSTRAVA - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili aj vo svojom druhom vystúpení na MS v Ostrave a opäť za dva body, keď v nedeľu zdolali Bielorusko vďaka dvom gólom obrancu Andreja Meszároša 2:1 po predĺžení. Na konte tak majú štyri body, svoje účinkovanie v B-skupine otvorili sobotňajším triumfom 4:3 po nájazdoch nad Dánskom.

slovakia

left justify in out

Slováci nastúpili už aj s posilami z Detroitu Tomášom Tatarom a Tomášom Jurčom, na ich výkone však ešte bola badať nezohratosť ako i únava z náročnej cesty. Po dvoch bezgólových tretinách otvoril vo vypredanej ČEZ Aréne skóre v 52. minúte po vyšachovaní slovenskej obrany Sergej Kosticyn. Slovenskí hokejisti však otočili skóre zásluhou Meszároša, ktorý v 53. minúte vyrovnal umiestnenou strelou k žrdi a v predĺžení trafil presne do protiľahlého horného rohu.

 

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka majú teraz na šampionáte deň voľna, po ňom sa v utorok o 20.15 h stretnú so Slovinskom. V B-skupine ich ďalej čakajú Nórsko, Fínsko, Rusko a na záver USA.

 

B-skupina (Ostrava)

 

Bielorusko - Slovensko 1:2 pp (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

 

Góly: 52. S. Kosticyn (Kaľužnyj, A. Kosticyn) - 53. Meszároš (L. Hudáček, Dravecký), 62. Meszároš.

 

Rozhodcovia: Mayer (USA), Šindler (ČR) - Dahmen (Švéd.), Carnathan (USA), vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 8812 divákov (vypredané).

 

Bielorusko: Lalande - Usenko, Korobov, Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Lisovec, Ustinenko - A. Kosticyn, Kaľužnyj, S. Kosticyn - Gavrus, Stas, Drozd - Stepanov, Kovyršin, Kulakov - Demkov, Volkov, Kitarov - Demagin

 

SR: Laco – Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Ďaloga, Mikuš, Jánošík – Daňo, Kopecký, Gáborík – Pánik, Bližňák, Bartovič - Jurčo, Viedenský, Tatar - L. Hudáček, Lušňák, Dravecký

 

 

Slováci začali trochu nervózne, už od 27. sekundy sa museli brániť pri vylúčení Meszároša, no oslabenie ustáli a postupne sa osmelili smerom dopredu. V 5. minúte bieloruský obranca zmaril hodením hokejky šancu Gáboríkovi a rozhodca nariadil trestné strieľanie. V ňom hľadal kanonier Los Angeles medzeru medzi betónmi Lalandea, no puk príliš zdvihol a trafil brankára do výstroja. Slováci potom v presilovke zovreli súpera, v končiacej sa početnej výhode 5 na 3 mohol otvoriť skóre Daňo, po ľade však mieril iba do betónu pozorného Lalandea. V strehu musel byť aj Laco, pretože zohratejší Bielorusi vedeli šikovne zakombinovať a dostať sa pred slovenskú bránku, ako ukázali v 11. minúte pri neúspešnej dorážke Kovyršina. V závere tretiny sa ocitli v sľubných pozíciách Dravecký a Bližňák, no neuspeli.

 

Na začiatku druhej dvadsaťminútovky putoval na trestnú Gáborík, boli to však Slováci, ktorí si vytvorili tutovku - v oslabení sa dostali do rýchleho brejku a Bartovič po prihrávke Bližňáka trafil iba súperovho brankára. Otvorený zápas v elektrizujúcej atmosfére pokračoval. V 28. minúte "premáchol" puk sám pred opustenou slovenskou bránkou A. Kosticyn. Na opačnej strane sa po osi Bartovič - Bližňák dostal do skvelej streleckej príležitosti obranca Jánošík, jeho strelu z bezprostrednej blízkosti vyrazil Lalande. Následne sa neujali ani šanca Daňa a prienik Meszároša. S postupom času pribúdala na ľade nervozita, začali sa množiť šarvátky a kúskovať hra. V 32. min. Kopecký v oslabení v jasnej situácii nedokázal vyhodiť puk z obranného pásma, čo takmer potrestal Kulakov, Laco však ukázal svoje umenie. Na opačnom konci klziska zasa Lalande výborne zasiahol pri strele Draveckého. Bezgólový stav nezlomil ani Kopecký, ktorý v 38. minúte tiesnený nedokázal zblízka usmerniť puk do siete.

 

Na začiatku tretieho dejstva nezlomil Gáborík streleckú smolu, keď počas presilovky opäť stroskotal na výbornom Lalandeovi. Hráči s dvojkrížom na hrudi mali strelecky mierne navrch, no chýbala im presnosť v koncovke. V presilovke to skúšali z uhla Kopecký i po odrazenom puku Bartovič, Lalande bol v oboch prípadoch na mieste. Gólové čakanie ukončil až v 52. minúte S. Kosticyn, ktorý po učebnicovej kombinácii s Kaľužným a A. Kosticynom zakončoval prakticky do prázdnej bránky. Bielorusi sa tešili z vedenia iba 64 sekúnd, po prihrávke L. Hudáčka namieril presne k žrdi Meszároš a bolo 1:1. Vzápätí mohol strhnúť vedenia na slovenskú stranu Pánik, no vylámal si zuby na Lalandovi. Tri a pol minúty pred koncom fauloval Graňák a Bielorusi v presilovke zovreli Slovákov do klieští, Laco aj so šťastím odolal a tak duel dospel do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe SR hrdina stretnutia Meszároš.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona