Vyhrala milióny, napriek tomu ďalej dopĺňa regály v obchode

NETKY.SK • 3 September 2020, 14:19 • 2 min
Vyhrala milióny, napriek tomu ďalej dopĺňa regály v obchode

V roku 1995 sa na Elaine Thompsonovú dvakrát usmialo šťastie. Šťastne sa vydala a vyhrala jackpot vo výške 2,7 milióna libier. O 25 rokov neskôr Elaine stále pracuje v pobočke reťazca Mark and Spencer v Killingworth, kde doplňuje regály.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie neopustiť svoju prácu vtedy urobila kvôli deťom. "Je dôležité ukázať im, že ničoho v živote nedosiahnete, ak tvrdo nepracujete," vysvetlila svoje rozhodnutie.

 

Mala by byť príkladom každému

Spolu s manželom má Elaine na konte toľko peňazí, že by pracovať nemusela. Tento rok jej však bude 65 rokov a do dôchodku sa zatiaľ nechystá. Na nočných smenách dopĺňa regály v jednom z miestnych obchodov.

 

Hoci trpí astmou, a je teda rizikovou skupinou, neprestala Elaine pracovať ani na jar, kedy v Británii vrcholila prvá vlna pandémie.

 

"Pracujem od druhej do deviatej ráno. Spoločnosť je ale fantastická. Pretože som astmatik, nechali ma odchádzať už o pol deviatej, aby som neprišla do styku so zákazníkmi," uviedla Elain pre Daily Mail, ktorý o jej príbehu informoval.

 

 

Práca Angličanku napĺňa a ani desiatky miliónov na tom nič nezmenili. "Keď som urobila to rozhodnutie, či budem ďalej pracovať, mala som dve malé deti," povedala Elaine.

 

"Je dôležité, aby deti videli, že tvrdo pracujete a že v živote nič nedosiahnete, ak tvrdo pracovať nebudete," vysvetlila svoje vtedajšie rozhodnutie.

 

Výhru si ale aj tak užívajú
To však neznamená, že by si s o tri roky mladším manželom výhru neužili. Obľúbili si Las Vegas a lietajú tam niekoľkokrát do roka už niekoľko rokov.

 

Okrem toho svojim deťom, ktorým je teraz 30 a 35 rokov, pomohli nájsť si vlastné bývanie. Rovnako si kúpili nový Ford Fiesta a neskôr zakúpili tri pretekárske kone.

 

Jej manžel, povolaním účtovník, je už čiastočne na dôchodku, Elaine stále pracuje štyri dni v týždni a bez práce si svoj život nedokáže predstaviť. Hovorí, že ju zamestnanie drží nohami na zemi.

 

 

"Ľudia mi hovoria, prečo si napríklad nenajmem upratovačku. Keby ale prišla ku mne upratovať, najskôr by som vyčistila celý dom predtým, než dorazí," smiala sa Elaine.

 

"Bola som vychovaná k tvrdej práci a milujem pracovať. Mám rada to, čo robím, a len preto, že som vyhrala v lotérii, sa svojej práce nevzdám. Myslím, že všetko je o správnej rovnováhe," dodala Elaine vážnejšie.

 

Pracovať na nočných smenách zostala aj preto, že jej potom cez deň zostával čas pracovať a podporovať charity, ktoré sú jej blízke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies