Výhody kryptomien – 2.časť

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 15:40 • 2 min
Výhody kryptomien – 2.časť

LONDÝN – V prvej časti tohto článku o výhodách kryptomien sme si napísali o niekoľkých všeobecných prednostiach digitálnych peňazí. Ako to však je s poplatkami a nákladmi pri transakciách?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

5. Vlády kryptomeny nechcú, je pre nich ťažké vymáhať finančné represálie


Keď sa občania v represívnych krajinách dostanú do konfliktu so svojimi vládami, tie môžu ľahko zmraziť alebo zabaviť ich domáce bankové účty a zrušiť transakcie v lokálnej mene. Pri digitálnych menách toto nie je možné, keďže ich decentralizácia (finančné a transakčné záznamy sú uložené na mnohých miestach po celom svete) účinne zabraňuje zabaveniu zo strany štátu. Zjednodušene povedané, používanie kryptomien je ako mať prístup k teoreticky neobmedzenému počtu offshore bankovým účtom.

 

img

 

6. Lacnejšie ako tradičné elektronické transakcie

Koncepty blokových kľúčov, súkromných kľúčov a peňaženky efektívne riešia problém s dvojitým výdajom, čím sa zabezpečí, že nové kryptomeny nebudú zneužívané technicky zdatnými podvodníkmi schopnými duplikovať digitálne finančné prostriedky. Bezpečnostné funkcie digitálnych mien tiež eliminujú potrebu spracovania platobnej transakcie tretími stranami (Visa, PayPal atď.), ktoré overujú a kontrolujú každú elektronickú finančnú transakciu.

 

img

 

To eliminuje potrebu povinných poplatkov za transakcie (za práce spracovateľov platobných procesov), keďže ťažiari získavajú pri práci jednotky kryptomeny alebo voliteľné transakčné poplatky. Poplatky za transakcie digitálnych mien sú zvyčajne nižšie ako 1% z transakčnej hodnoty. Pre porovnanie pri platobných kartách a PayPale je to 1,5% až 3%.

 

7. Menej prekážok a nákladov pri medzinárodných transakciách

Pri platbách digitálnou menou je jedno, či ide o domácu alebo medzinárodnú transakciu. Transakcie sú buď bezplatné alebo majú nominálny poplatok bez ohľadu na to, kde sa nachádza odosielateľ a príjemca. Je to obrovská výhoda v porovnaní s medzinárodnými transakciami konvenčných mien, pri ktorých sú takmer vždy nejaké špeciálne poplatky. Tieto poplatky sa nevzťahujú na domáce platby. Priame medzinárodné prevody peňazí môžu byť veľmi drahé, pričom poplatky niekedy prekračujú 10% alebo 15% poukazovanej sumy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies