Vyhlásenie strany Smer-SD k oficiálnym výsledkom vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

NETKY.SK • 2 Október 2018, 15:38 • 2 min
Vyhlásenie strany Smer-SD k oficiálnym výsledkom vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Bratislava-Strana Smer-SD oceňuje prácu polície a prokuratúry. Oficiálne zverejnené predbežné výsledky vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej potvrdzujú, že orgány činné v trestnom konaní napriek enormnému tlaku a spochybňovaniu ich práce zo strany prezidenta, opozície i väčšiny médií postupovali profesionálne s jediným cieľom- zistiť pravdu o tejto ohavnej vražde.

slovakia

left justify in out

Smer-SD bude trpezlivo čakať na definitívne ukončenie vyšetrovania a tak ako doteraz nebude žiadnym spôsobom do neho zasahovať. Smer-SD verí, že profesionalita orgánov činných v trestnom konaní bude viesť k spravodlivému potrestaniu páchateľov vrátane objednávateľov.

 

" Tak ako považujeme oficiálne výsledky doterajšieho vyšetrovania za dôveryhodné, za rovnako dôveryhodné musíme považovať vylúčenie verzie, že za vraždou mala stať  talianska mafia prepojená na úrad vlády. Toto vymyslené falošné obvinenie bolo úmyselne zneužité na pokus zmeniť mocenské pomery na Slovensku a zosadiť vládu mimo štandardných demokratických pravidiel. A tento pokus  boli zneužití aj ľudia v uliciach. "

 

Smer-SD od momentu vraždy trpezlivo čakal na výsledky vyšetrovania a plne sa sústredil na zachovanie stability v krajine. Nenechal sa oklamať iniciatívami prezidenta, opozície, médií a nimi riadených organizátorov protestov zvaliť vládu a prebrať moc v štáte bez parlamentných volieb. Slovensko je parlamentnou demokraciou a je neprípustné získať moc podnecovaním davu ľudí na základe vymyslených falošných scenárov.

Smer-SD takémuto tlaku nepodľahol a na preukázateľný pokus zmeniť vládnu moc prostredníctvom demonštrácií reagoval štátnickými krokmi, ktoré umožnili, aby demokraticky zvolená koalícia pokračovala vo svojej práci, pretože doteraz neexistuje žiadna zmysluplná alternatíva k vládnutiu na Slovensku.

 

 

" Domnievame sa , že po definitívnom ukončení vyšetrovania sa Slovensko bude musieť vrátiť k udalostiam nasledujúcim po vražde a k úlohám aké v nich zohrali prezident Andrej Kiska, opozícia, média a mimovládne organizácie financované zo zahraničia. Od týchto ľudí Smer neočakáva žiadne ospravedlnenie, lebo ich filozofia je založená na princípe nenávisti. Ale žiadame verejnosť aby si pri hodnotení týchto udalostí zachovala zdravý politický úsudok a tak ako sa v parlamentnej demokracii patrí, o tom kto má, alebo nemá vládnuť v tejto krajine rozhodla v nasledujúcich slobodných voľbách v marci 2020. "

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona