Vyhlásenie predsedníčky vlády Ivety Radičovej k údajnému odpočúvaniu novinárov

NETKY.SK • 22 November 2011, 06:36 • 2 min
Vyhlásenie predsedníčky vlády Ivety Radičovej k údajnému odpočúvaniu novinárov

Vyhlásenie predsedníčky vlády Ivety Radičovej k údajnému odpočúvaniu novinárov

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády Iveta Radičová v súvislosti s medializovanými informáciami o údajnom využívaní informačno-technických prostriedkov Vojenským obranným spravodajstvom na odpočúvanie novinárov podčiarkla, že je potrebné dôkladne prešetriť tieto podozrenia v zmysle zákona č.166/2003 Z.z. o ochrane súkromia pred neoprávnením použitím informačno-technických prostriedkov v znení neskorších predpisov a zákona č.198/1994 Z.z. o Vojenskom spravodajstve v znení neskorších predpisov.
Predsedníčka vlády preto na osobnom stretnutí požiadala ministra obrany Ľubomíra Galka o detailné informovanie o údajnom využití informačných prostriedkov na odpočúvanie novinárov na rokovaní Výboru na koordináciu činnosti spravodajských služieb BR SR a Bezpečnostnej rady SR dňa 22. novembra. Rovnako požiadala predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva o zvolanie rokovania výboru s cieľom prešetrenia medializovaných podozrení.
Predsedníčka vlády sa zároveň obrátila na Úrad boja proti korupcii, aby ako kompetentný orgán preveril, či údajné aktivity Vojenského spravodajstva nezasiahli do práv a právom chránených záujmov v trestno-právnej rovine.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies