VYHLÁSENIE: Ministerstvo dopravy: Mýto čaká nezávislý audit

NETKY.SK • 3 Február 2011, 08:27 • 2 min
VYHLÁSENIE: Ministerstvo dopravy: Mýto čaká nezávislý audit

VYHLÁSENIE: Ministerstvo dopravy: Mýto čaká nezávislý audit

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR sa rozhodlo podrobiť elektronický mýtny systém nezávislému auditu. Vyplýva to zo záverov stredajšieho zasadnutia Komisie pre efektívnosť mýta. Týmto rozhodnutím ministerstvo zároveň pokračuje v napĺňaní programového vyhlásenia vlády, v ktorom sa zaväzuje preskúmať „projekt elektronického mýta z hľadiska presadzovania verejného záujmu“.
      Prvý podpredseda vlády a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Figeľ ubezpečil členov komisie, že je v záujme ministerstva riešiť problematické miesta mýtneho systému. „Nechcem, aby táto komisia bola iba sama pre seba, ale aby fungovala a veci sa pohli dopredu,“ povedal na stretnutí Ján Figeľ.
      Ďalším krokom ministerstva, ktorý je výsledkom dohody komisie, je návrh na zníženie pokút za mýtne priestupky. V súčasnosti môžu dopravcovia za absenciu OBU jednotky či jazdy bez úhrady mýta dostať pokutu v blokovom konaní 1655 eur a v správnom konaní je to 2655 eur. Po novom by výška pokút mala byť 700, resp. 1300 eur, čo predstavuje pokles o takmer 60 percent. Počíta s tým novela zákona o elektronickom výbere mýta, ktorá je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.
      Zasadnutie komisie, v ktorej sú zástupcovia ministerstva dopravy, autodopravcov (ČESMAD a UNAS), Národnej diaľničnej spoločnosti, Mýtnej polície a firmy SkyToll, ktorá systém elektronického mýtneho systému na Slovensku prevádzkuje, sa v stredu uskutočnilo už štvrtýkrát. Témou zasadnutia bola aj dostupnosť distribučných miest, ich označovanie informačnými tabuľami, zlepšenie zvukovej modifikácie palubnej jednotky a možnosť platiť mýto prostredníctvom internet bankingu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies