Vyhlásenie ku Dňu obetí holokaustu a rasového násilia

NETKY.SK • 8 September 2013, 14:10 • 2 min
Vyhlásenie ku Dňu obetí holokaustu a rasového násilia

BRATISLAVA - Slovensko si pripomína 9. september ako Pamätný deň obetí holokaustu a obetí rasového násilia.

slovakia

left justify in out

Tento deň je smutným výročím prijatia nariadenia o právnom postavení Židov vládou vojnového slovenského štátu, známom ako Židovský kódex, ktorý predstavoval začiatok prenasledovania Židov na Slovensku počas 2. svetovej vojny. Pripomínanie si pamiatky obetí holokaustu je dôležitým nástrojom na potláčanie rastúcich prejavov smerujúcich k jeho popieraniu. Nezabúdať na hrôzy holokaustu je naliehavou výzvou aj v súčasnosti, keď v mnohých regiónoch sveta dochádza k flagrantnému porušovaniu základných ľudských práv z dôvodu rasy, náboženstva či etnickej príslušnosti.

Tlačový odbor
Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy.  Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona