Vyhlásenia nového šéfa NATO nezlepšujú vzťahy

NETKY.SK • 9 Október 2014, 19:20 • 2 min
Vyhlásenia nového šéfa NATO nezlepšujú vzťahy

MOSKVA - Vyhlásenia nového šéfa Severoatlantickej aliancie Jensa Stoltenberga neprispievajú k zlepšeniu vzťahov medzi Ruskom a NATO. Vo štvrtok to konštatoval hovorca ruského ministerstva zahraničia Alexander Lukaševič.

slovakia

left justify in out

Moskva podľa neho stále necháva otvorené dvere dialógu s alianciu, Stoltenbergove vyhlásenia však „veľa optimizmu neprinášajú“. Lukaševič sa nezmienil, ktoré slová šéfa NATO má na mysli. „Atmosféra, ktorú sme až donedávna s alianciou udržiavali, zmizla za okamih a teraz bude ťažké ju obnoviť,“ vyhlásil. Všeobecne sa pritom predpokladalo, že umiernený nórsky expremiér bude vedieť vzťahy s Ruskom napraviť lepšie než jeho predchodca Anders Fogh Ramussen.

 

K rapídnemu zhoršeniu vzťahov medzi Moskvou a NATO prispela kríza na Ukrajine. Vzťahy sú podľa mnohých najhoršie za posledných 20 rokov. Stoltenberg nedávno vyhlásil, že si želá konštruktívne vzťahy s Ruskom, aj keď NATO stále uvažuje o posilnení svojich jednotiek v strednej a východnej Európe. Podľa Stoltenberga "neexistuje žiadny rozpor medzi silným NATO a budovaní konštruktívnych vzťahoch s Ruskom". Rusko rozširovanie aliancie smerom na východ ostro odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona