Vyhľadávanie Bitcoinu cez Google kleslo od začiatku roka o 75 percent

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 22:00 • 2 min
Vyhľadávanie Bitcoinu cez Google kleslo od začiatku roka o 75 percent

MENLO PARK – Podľa údajov Google Trends na internete kleslo vyhľadávanie slova "Bitcoin" o 75% od začiatku roka 2018. Iba za posledné tri mesiace sa pritom znížilo o polovicu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoluzakladateľ spoločnosti Datatrek Research a analytik Bitcoinu z Wall Street Nicholas Cholas spája pokles vyhľadávaní na webe s poklesom hodnoty kryptomien, ktoré v tomto roku tiež klesli približne o 50%. Zároveň dodal, že Bitcoin potrebuje znova zaujať nejakým novým príbehom, aby upútal celosvetovú pozornosť.

 

Služba Google Trends analyzuje rôzne obdobia popularity určitých vyhľadávaní na webe. Hodnota 100 sa považuje za najvyššiu popularitu pre konkrétny hľadaný výraz. Začiatkom januára sa popularita kryptomeny Bitcoin zvýšila na 37, pričom začiatkom júna klesla na úroveň 9.

 

 

 

Colas spomenul aj klesajúci počet novovytvorených Bitcoin peňaženiek, keď porovnal súčasné obdobie s posledným štvrťrokom 2017, kedy sa ceny Bitcoin blížili k hranici 20.000 dolárov.

 

Počet nových peňaženiek založených v roku 2018 narástol iba o 3,7%, zatiaľ čo koncom roka 2017 sa tento počet zvyšol o 7,6% mesačne. "Nárast počtu nových Bitcoin peňaženiek by musel byť minimálne 5% za mesiac, aby došlo k zmysluplnému zhodnoteniu cien," povedal Colas.

 

img

 

Výhľadávanie ostatných kryptomien cez Google však tiež klesá. Vyhľadávanie slova "Ethereum", druhej najväčšej kryptomene na svete podľa trhovej kapitalizácie, kleslo od začiatku roka o 70%, "Bitcoin Cash" o 82% a Ripple dokonca o 87%.

 

Existujú však aj kryptomeny, ktorých vyhľadávanie rapídne narástlo. Jednou z nich je digitálna mena EOS, ktorej vyhľadávanie vzrástlo o 97% od začiatku roka. Tento rast však môže súvisieť s pozornosťou okolo spustenia vlastnej siete EOSIO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona