Výhercovia vianočnej lotérie El Gordo v Španielsku sa podelia o štyri milióny eur

NETKY.SK • 22 December 2017, 17:13 • 2 min
Výhercovia vianočnej lotérie El Gordo v Španielsku sa podelia o štyri milióny eur

MADRID - Hlavnú výhru v podobe štyroch miliónov eur v španielskej vianočnej lotérii známej ako El Gordo (Tučný) si tento rok rozdelia majitelia lósov s číslom 71198. Vianočné žrebovanie prebiehalo v piatok od 09.00 h v priestoroch madridskej opery Teatro Real, pričom naživo ho vysielali španielske televízne stanice, informoval britský denník Express.

slovakia

left justify in out

Čísla výherných žrebov ohlásili o tri hodiny neskôr spevom žiaci z madridskej školy San Ildefonso. Celkove sa tento rok súťažilo o 2,4 miliardy eur, pričom za jeden 20-eurový tiket sa dalo vyhrať najviac 400.000 eur. Pred predajňami tiketov v celom Španielsku stáli v uplynulých týždňoch dlhé rady ľudí, uviedla agentúra AP.

 

Počiatky španielskej vianočnej lotérie siahajú až do roku 1763, keď panovník Karol III. potreboval peniaze do kráľovskej pokladnice. Súčasnú podobu si vianočná lotéria zachováva od roku 1812. Hoci viaceré iné lotérie ponúkajú vyššie jednotlivé výhry, práve vianočné žrebovanie El Gordo je v Španielsku označované za najštedrejšie, pokiaľ ide o celkovú vyplácanú sumu. Podľa organizátorov žrebovania stúpol odbyt vianočných lósov oproti minulému roku o tri percentá, pričom celkove sa predali žreby za hodnote 2,8 miliardy eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona