Vyšetrovatelia sú presvedčení, že Breivik nemal komplicov

NETKY.SK • 11 August 2011, 11:00 • 2 min
Vyšetrovatelia sú presvedčení, že Breivik nemal komplicov

Vyšetrovatelia sú presvedčení, že Breivik nemal komplicov

slovakia

left justify in out

img

Nórski vyšetrovatelia sú stále viac presvedčení, že páchateľ krvavých útokov Anders Behring Breivik konal sám. Informovala o tom dnes nórska prokuratúra.
      "Každý deň nadobúdame silnejšie presvedčenie, že to vykonal sám," uviedol na tlačovej konferencii prokurátor Christian Hatlo.
      Povedal to deň po tom, ako vyšetrovatelia podrobili Breivika desaťhodinovému výsluchu. Podobne ako počas predchádzajúcich vypočúvaní sa ho pýtali na podrobnosti plánovania a uskutočnenia útokov.
      Podľa prokurátora zadržaný pokračuje v spolupráci s políciou. Jeho právny zástupca Geir Lippestad predtým uviedol, že Breivik zvažuje, že už nebude odpovedať na žiadne ďalšie otázky.
      Tridsaťdvaročný pravicový radikál sa priznal k bombovému útoku v centre nórskej metropoly Oslo a k streľbe v letnom tábore na ostrove Utöya z 22. júla, ktoré si celkovo vyžiadali 77 životov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies