Vyšetrovanie vraždy F. Vanča prevzal Úrad boja proti organizovanej kriminalite

NETKY.SK • 14 Jún 2011, 07:25 • 2 min
Vyšetrovanie vraždy F. Vanča prevzal Úrad boja proti organizovanej kriminalite

Vyšetrovanie vraždy F. Vanča prevzal Úrad boja proti organizovanej kriminalite

slovakia

left justify in out

img

Vyšetrovanie prípadu vraždy trénera bojových umení a známeho zápasníka v turnajoch Ultimate Fight Františka Vanča prevzal Úrad boja proti organizovanej kriminalite. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.
      K streľbe na idúce vozidlo prišlo v piatok (10.6.) asi o 20.30 h v Nitre na severnom obchvate R1 v smere do Trnavy v blízkosti čerpacej stanice. Zasiahli ho tri zo štyroch výstrelov. Jedna strela smerovala do hlavy, druhá do hrude a tretia zasiahla prsty. V prípade je začaté trestné stíhanie vo veci pre trestný čin vraždy a vyšetrovanie naďalej pokračuje.
      Polícia zároveň vyzýva všetkých občanov, ktorí boli svedkami udalosti, alebo by vedeli podať informáciu k tejto udalosti, aby zavolali na číslo 158.
      František Vančo bol v Nitre známy ako majster bojových umení a tréner. Mal čierny pás v džiu-džicu a zúčastňoval sa aj na turnajoch Ultimate Fight, ktoré sú známe tým, že sa v nich bojuje holými rukami a bez akýchkoľvek pravidiel. Prvky sebaobrany trénoval aj mládež. Pred tromi rokmi sa zaplietol do potýčky s dvoma cudzincami v jednom z nitrianskych barov. Vtedy jediným úderom päsťou zabil 31-ročného Turka Kilica Leventa, ktorý na Slovensko prišiel z Holandska. Vanča súd uznal vinným zo zabitia a výtržnosti a vymeral mu trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky. Ako k bitke došlo, zostáva nejasné. Vančo pred súdom tvrdil, že konal v sebaobrane a svoj čin oľutoval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies