Vyšetrovacia komisia nechce pustiť bin Ládinovu rodinu z krajiny

NETKY.SK • 6 Júl 2011, 10:11 • 2 min
Vyšetrovacia komisia nechce pustiť bin Ládinovu rodinu z krajiny

Vyšetrovacia komisia nechce pustiť bin Ládinovu rodinu z krajiny

slovakia

left justify in out

img

Pakistanská komisia vyšetrujúca zásah amerického komanda, ktoré zabilo šéfa teroristickej siete al-Káida Usámu bin-Ládina, nariadila v noci nadnes miestnej vláde, aby zabránila bin Ládinovej rodine opustiť krajinu bez jej povolenia.
      Pakistanskí predstavitelia nedávno naznačili, že sú pripravení poslať jednu z bin Ládinových vdov do jej rodného Jemenu, uviedla agentúra AP.
      Doposiaľ nie je jasné, či budú vplyvné pakistanské tajné služby brať do úvahy požiadavku vyšetrovacej komisie. Pakistanské úrady od amerického zásahu v meste Abbottabad z 2. mája zadržiavajú tri bin Ládinove vdovy a niekoľko jeho detí.
      Úlohou vyšetrovacej komisie je zistiť okolnosti, ako sa bin Ládin ukryl v Abbottabade, ako aj okolnosti amerického zásahu, ktorý zvýšil napätie vo vzťahoch Islamabadu a Washingtonu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies