Vydražili takmer milión litrov čistého liehu z ilegálneho skladu v Stojčíne

NETKY.SK • 19 September 2013, 17:30 • 2 min
Vydražili takmer milión litrov čistého liehu z ilegálneho skladu v Stojčíne

PRAHA/JIHLAVA - Za 8,9 milióna korún vydražila Colná správa v Jihlave takmer milión litrov čistého liehu, zhabaného koncom roka 2012 v Stojčíne v okrese Pelhřimov. Presne 988.632 litrov liehu z najväčšieho doposiaľ objaveného skladu nelegálneho liehu v ČR našlo tak nového majiteľa.

slovakia

left justify in out

Záujem o značné množstvo draženého produktu prejavili dve firmy, k vyvolávacej cene 8,78 milióna korún sa nakoniec muselo prihadzovať, informoval dnes server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu príslušnej krajskej colnej správy Hanu Semorádovú.

V ilegálnom sklade v priestoroch niekdajšej tehelne, ktorý odhalili české orgány pri razii 11. decembra 2012, sa nachádzalo rekordné množstvo 1,2 milióna litrov nelegálneho alkoholu. Analýza ukázala, že šilo o čistý lieh bez obsahu metanolu. Štát by v tomto prípade prišiel na daniach o 330 miliónov korún.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies