Vydražili slipy Waltera Whitea zo seriálu Perníkový tatko: Fanúšik zaplatil za ne 7 300 eur!

NETKY.SK • 11 Október 2013, 10:33 • 2 min
Vydražili slipy Waltera Whitea zo seriálu Perníkový tatko: Fanúšik zaplatil za ne 7 300 eur!

LOS ANGELES - Nemenovaný fanúšik seriálu Perníkový tatko (2008 - 2013) zaplatil v dražbe 9900 amerických dolárov (v prepočte približne 7300 eur) za slipy Waltera Whitea, ktorého stvárnil Bryan Cranston.

slovakia

left justify in out

Na desaťdňovej aukcii okrem iného predali za 65 500 dolárov (zhruba 48 400 eur) zbierku básní Leaves of Grass od Walta Whitmana, ktorá zohrala v seriáli významnú úlohu. Celkovo vydražili predmety za takmer milión dolárov (739-tisíc dolárov). Rekvizity momentálne vystavujú v newyorskom Museum of the Moving Image, novým majiteľom ich prevezú 27. októbra.

Ústrednou postavou seriálu Perníkový tatko je stredoškolský učiteľ chémie Walter White. Ten sa po tom, čo mu diagnostikujú rakovinu pľúc v pokročilom štádiu, rozhodne vyrábať a predávať pervitín, aby stihol pred smrťou zarobiť dostatok peňazí pre svoju manželku a deti. Pomáha mu pri tom jeho bývalý študent Jesse Pinkman (Aaron Paul). Obaja herci za svoje výkony získali ceny Emmy - Paul dve a Cranston tri. Cranston okrem toho získal jednu Emmy aj ako producent. 

Poslednú epizódu seriálu odvysielali v USA 29. septembra. Riaditeľ spoločnosti DreamWorks Animation Jeffrey Katzenberg tento týždeň na festivale MIPCOM v Cannes prezradil, že tvorcom seriálu na čele s Vinceom Gilliganom ponúkol 75 miliónov dolárov (55,4 milióna eur) za ďalšie tri epizódy, ktoré chcel odvysielať online. Tí však jeho ponuku odmietli. Gilligan momentálne pracuje spolu s Peterom Gouldom na spinoffe s názvom Better Call Saul, ktorý sa bude zameriavať na právnika Saula Goodmana v podaní Boba Odenkirka. Pôjde o prequel zachytávajúci Goodmanov život pred tým, než sa stal právnikom Waltera Whitea. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies