Vydražili šaty Judy Garland z Čarodejníka z krajiny Oz

NETKY.SK • 24 November 2015, 13:39 • 2 min
Vydražili šaty Judy Garland z Čarodejníka z krajiny Oz

BRATISLAVA - Modro-biele šaty s ginghamovým vzorom, ktoré mala na sebe Judy Garland vo filme Čarodejník z krajiny Oz (1939) v pondelok v New Yorku vydražili za 1,57 milióna dolárov (v prepočte zhruba 1,48 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Predajnú cenu kostýmu, ktorý tvorí krémovobiela blúzka so zásterou, pritom aukčný dom Bonhams odhadoval na 800-tisíc až 1,2 milióna dolárov.
Odev, ktorý má podľa popisu na krku škvrny od potu, no je v dobrom stave, je pritom zrejme len jedným z dvoch, ktoré mala vtedy 16-ročná Garland ako Dorothy skutočne na sebe počas nakrúcania, i keď ich vraj ušili desať. V rámci aukcie hollywoodskych spomienkových predmetov ho vydražil nemenovaný kupec prostredníctvom telefónu.

 


Finálna cena, ktorá zahŕňa aj províziu aukčného domu, spoločnosť príjemne prekvapila. "Úžasné kúsky by ale mali prinášať veľa peňazí," vyjadrila sa Catherine Williamson v mene Bonhams na adresu kostýmu, ktorý navrhol známy dizajnér Adrian.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies