Vydražia pamiatkarmi chránený vodný zámok, ktorý patrí rodine Kellyovcov

NETKY.SK • 31 Január 2012, 08:27 • 2 min
Vydražia pamiatkarmi chránený vodný zámok, ktorý patrí rodine Kellyovcov

Vydražia pamiatkarmi chránený vodný zámok, ktorý patrí rodine Kellyovcov - Kultúra Hudobnícka rodina Kellyovcov je pred dražbou niekdajšieho rodinného sídla, zámku Gymnich neďaleko Kolína nad Rýnom. Príčinou je neschopnosť deviatich bratov a sestier, ako

slovakia

left justify in out

img

Hudobnícka rodina Kellyovcov je pred dražbou niekdajšieho rodinného sídla, zámku Gymnich neďaleko Kolína nad Rýnom. Príčinou je neschopnosť deviatich bratov a sestier, ako aj ich troch nevlastných súrodencov dohodnúť sa na rozdelení majetku, respektíve forme jeho ďalšieho využívania.
      Všetci záujemcovia o vodný zámok, nehnuteľnosť, ktorej história siaha až do 14. storočia, môžu svoj záujem deklarovať na súde v Brühle až do posledného januárového dňa.
      Vyvolávaciu cenu pamiatkarmi chráneného objektu, vrátane pozemku, stanovil súd na 5,3 milióna eur. Kellyovci získali zámok v dražbe v roku 1998 za 6,7 milióna eur.
      Nehnuteľnosť má zvláštnu príchuť pre Východoeurópanov. V 70. a 80. rokoch minulého storočia ju totiž využívala spolková republika na ubytovanie vysokopostavených návštev zo zahraničia, takže tu svojho času prenocovali nielen americký prezident Richard Nixon, britská kráľovná Alžbeta II., ale aj najvyšší sovietsky predstaviteľ Leonid Iľjič Brežnev alebo vtedajší československý prezident Gustáv Husák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies