Vydražia netradičnú fotku Beatles zo slávnej Abbey Road

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 07:00 • 2 min
Vydražia netradičnú fotku Beatles zo slávnej Abbey Road

Vydražia netradičnú fotku Beatles zo slávnej Abbey Road - Kultúra Vzácnu snímku skupiny Beatles, ktorej členovia kráčajú zlým smerom cez priechod pre chodcov na známej Abbey Road, vydražia na budúci týždeň v Londýne. Podľa očakávaní by mala fotka vyniesť

slovakia

left justify in out

img

Vzácnu snímku skupiny Beatles, ktorej členovia kráčajú "zlým smerom" cez priechod pre chodcov na známej Abbey Road, vydražia na budúci týždeň v Londýne. Podľa očakávaní by mala fotka vyniesť 9000 libier (11.300 eur). 
      Na slávnej verzii, ktorá sa dostala na legendárny album Abbey Road z roku 1969, kráča kapela zľava doprava. Na verzii, ktorá ide do dražby, John Lennon v bielom obleku a topánkach vedie skupinu sprava doľava.
      Na fotke možno vidieť aj ďalšie rozdiely, čo vyvoláva záujem fanúšikov Beatles. Na snímke z albumu má Paul McCartney bosé nohy, ale na tejto nosí sandále. V ruke mu navyše nevidno cigaretu, ktorú drží na albumovej verzii, uviedol denník Guardian.
      Snímky urobil fotograf Iain Macmillan pred štúdiami Abbey Road v londýnskej štvrti St John's Wood počas rýchleho fotenia, keď policajt zastavil premávku.
      "Macmillan mal na fotenie desať minút a urobil šesť záberov Beatles kráčajúcich tam a späť cez priechod. Keď robil zábery, stál na rebríku," povedala Sarah Wheelerová z aukčného domu Bloomsbury.
      Do dražby, ktorá sa uskutoční 22. mája, dal snímku súkromný majiteľ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies