Výdavky na nemocenské dávky medziročne stúpli

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 11:21 • 2 min
Výdavky na nemocenské dávky medziročne stúpli

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) vynaložila za január až máj tohto roka na výplatu dávok nemocenského poistenia 198,9 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Medziročne je to viac o 21,3 mil. eur. Najväčšia suma smerovala na vyplácanie nemocenských dávok, a to 134,8 mil. eur. V porovnaní s januárom až májom vlaňajška výdavky na tieto dávky stúpli o 12,2 mil. eur. Vyplýva to zo správy o hospodárení SP za prvých päť mesiacov tohto roka.


Za päť mesiacov tohto roka sa medziročne zvýšili aj výdavky poisťovne na vyplácanie ošetrovného. Kým v januári až máji vlaňajška boli na úrovni 4,9 mil. eur, v januári až máji tohto roka na dávky súvisiace s ošetrovaním člena rodiny smerovalo 5,5 mil. eur. Nárast výdavkov poisťovňa vykázala aj pri materských dávkach. Výdavky na tieto dávky v sledovanom období predstavovali 58,5 mil. eur, čo je medziročne viac o 8,4 mil. eur.


Poisťovňa vyplatila za január až máj priemerne mesačne 25,4 tisíc materských dávok, pričom priemerná mesačná suma tejto dávky predstavovala 461 eur. Nemocenská dávka dosiahla v priemere 230 eur mesačne. Poisťovňa pritom vyplatila priemerne mesačne 117,6 tisíc nemocenských dávok. Priemerná výška ošetrovného, ktoré poisťovňa vypláca za najviac 10 kalendárnych dní, tvorila 86 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies