Výdavky na nemocenské dávky medziročne stúpli

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 12:39 • 2 min
Výdavky na nemocenské dávky medziročne stúpli

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) vynaložila za január až marec tohto roka na výplatu dávok nemocenského poistenia 118,4 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Medziročne je to viac o 12,7 mil. eur. Najväčšia suma smerovala na vyplácanie nemocenských dávok, a to takmer 80,7 mil. eur. V porovnaní s januárom až marcom vlaňajška výdavky na tieto dávky stúpli o 8,1 mil. eur. Vyplýva to zo správy o hospodárení SP za prvé tri mesiace tohto roka.


Za tri mesiace tohto roka sa medziročne zvýšili aj výdavky poisťovne na vyplácanie ošetrovného. Kým v januári až marci vlaňajška boli na úrovni 3,1 mil. eur, v januári až marci tohto roka na dávky súvisiace s ošetrovaním člena rodiny smerovalo takmer 3,2 mil. eur. Nárast výdavkov poisťovňa vykázala aj pri materských dávkach. Výdavky na tieto dávky v sledovanom období predstavovali 34,6 mil. eur, čo je medziročne viac o 4,5 mil. eur.


Poisťovňa vyplatila za január až marec priemerne mesačne 25,4 tisíc materských dávok, pričom priemerná mesačná suma tejto dávky predstavovala 454 eur. Nemocenská dávka dosiahla v priemere 229 eur mesačne. Poisťovňa pritom vyplatila priemerne mesačne 117,9 tisíc nemocenských dávok. Priemerná výška ošetrovného, ktoré poisťovňa vypláca za najviac 10 kalendárnych dní, tvorila 86 eur. Dávok s názvom ošetrovné poisťovňa za január až marec tohto roka vyplatila priemerne mesačne 12,2 tisíc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies