Výdavky na dávky nemocenského poistenia za štyri mesiace medziročne stúpli o 32 mil. eur

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 08:46 • 2 min
Výdavky na dávky nemocenského poistenia za štyri mesiace medziročne stúpli o 32 mil. eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) vynaložila v januári až apríli tohto roka na výplatu dávok nemocenského poistenia 222,1 mil. eur. Medziročne je to viac o 32 mil. eur. Najväčšia suma smerovala na vyplácanie nemocenských dávok, a to 139 mil. eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka výdavky na tieto dávky stúpli o 13,2 mil. eur. Vyplýva to zo správy o hospodárení SP za január až apríl tohto roka.

slovakia

left justify in out

Za štyri mesiace tohto roka sa medziročne zvýšili aj výdavky poisťovne na vyplácanie materskej dávky. Kým za január až apríl vlaňajška boli na úrovni 58,3 mil. eur, počas januára až apríla tohto roka na materské dávky smerovalo 76,1 mil. eur. Nárast výdavkov poisťovňa vykázala aj pri ošetrovnom. Výdavky na tieto dávky v sledovanom období predstavovali 7 mil. eur, čo je medziročne viac o 1 mil. eur.

Poisťovňa vyplatila za štyri mesiace toho roka priemerne mesačne 30,8 tisíca materských dávok, pričom priemerná mesačná suma tejto dávky predstavovala 617,70 eura. Nemocenská dávka, ktorú vypláca poisťovňa počas dočasnej práceneschopnosti, dosiahla v priemere 251,10 eura mesačne. SP pritom vyplatila priemerne mesačne takmer 139 tisíc nemocenských dávok. Priemerná výška ošetrovného, ktoré poisťovňa poskytuje za najviac 10 kalendárnych dní, tvorila 99 eur. Poisťovňa vyplácala za január až apríl priemerne mesačne 17,7 tisíca dávok pri ošetrovaní člena rodiny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies