Vydavateľstvo v Nemecku zbiera podklady pre nový bedeker o Bratislave

NETKY.SK • 12 Október 2010, 07:15 • 2 min
Vydavateľstvo v Nemecku zbiera podklady pre nový bedeker o Bratislave

Vydavateľstvo v Nemecku zbiera podklady pre nový bedeker o Bratislave

slovakia

left justify in out

img

Hoci kríza spôsobila, že počet nemeckých návštevníkov na Slovensku v roku 2009 medziročne klesol o 18,6 % na takmer 134.000 osôb, záujem o slovenské kúpele a hlavné mesto Bratislavu je v Nemecku naďalej vysoký. Potenciálni nemeckí návštevníci však nemajú aktuálne informácie o meste na Dunaji. Na nemeckom knižnom trhu totiž chýba novší bedeker o Bratislave.
      Riešiť tento stav sa rozhodlo nemecké vydavateľstvo knižných sprievodcov Trescher Verlag a vyslalo do Bratislavy svojho žurnalistu. Je ním Gunnar Strunz, ktorý od piatka 8. októbra mapuje zaujímavosti mesta a jeho blízkeho okolia s cieľom zostaviť sprievodcu po Bratislave a rovnomennú publikáciu z roku 2007 doplniť o nové údaje a zaujímavosti. Na 6-dňovej infoceste žurnalistu participuje zahraničné zastúpenie Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) v Berlíne.
      Podľa plánu infocesty si hosť prehliadne najmä kultúrne pamiatky a historické budovy v centre Bratislavy a oboznámi sa s ponukou ubytovacích i reštauračných zariadení. Zvlášť zistí možnosti, aké ponúka mesto pre mladých ľudí. "Priblížime mu rôzne kultúrne podujatia, koncerty, športové a adrenalínové atrakcie, ale aj možnosti zábavy v nočnej Bratislave," avizuje SACR.
      V okolí Bratislavy Strunz navštívi napr. vodné dielo Gabčíkovo, Malokarpatskú vínnu cestu a mestá Pezinok a Modra s tradíciou vinohradníctva a vinárstva. Čaká ho aj prehliadka hradu Červený Kameň, ktorý bol dejiskom natáčania viacerých filmov a rozprávok.
      Vydavateľstvo Trescher Verlag vydalo doteraz o Slovensku dve publikácie - Bratislava entdecken (Objavte Bratislavu) z roku 2007 a Die Slowakei entdecken (Objavte Slovensko) z roku 2009.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies