Vydavateľstvo Jacka Whitea chce pustiť vinylovú platňu vo vesmíre

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 16:09 • 2 min
Vydavateľstvo Jacka Whitea chce pustiť vinylovú platňu vo vesmíre

BRATISLAVA - Vydavateľstvo Third Man Records, ktoré založil americký hudobník a spevák Jack White, plánuje pustiť prvú vinylovú platňu vo vesmíre.

slovakia

left justify in out

Pokúsia sa o to 30. júla, pričom pôjde konkrétne o nahrávku A Glorious Dawn, v ktorej je možné počuť zosnulého astronóma Carla Sagana a teoretického fyzika Stephena Hawkinga. Vinyl zlatej farby umiestený na špeciálnom gramofóne vynesie do vesmíru balón. Na návrhu zariadenia, ktoré dostalo názov The iCarus Craft, pracovali Kevin Carrico a zástupcovia projektu SATINS - Students And Teachers In Near Space.


Podujatie sa bude konať na počesť siedmeho výročia založenia Third Man Records a tiež vylisovania trojmilióntej platne pod touto značkou. Záznam misie bude možné sledovať prostredníctvom oficiálnej webstránky www.thirdmanrecords.com a tiež na dvoch špeciálnych oslavách. Jedna sa bude konať v Detroite, kde si bude možné prezrieť aj The iCarus Craft a stretnúť sa s Kevinom Carricom, druhá sa uskutoční v Nashville, kde zas vystavia spomínanú vinylovú platňu A Glorious Dawn. Obidve podujatia spríjemnia aj koncerty, pričom bližšie informácie o týchto podujatiach plánujú zverejniť čoskoro.


Štyridsaťjedenročný hudobník Jack White, známy z už nefungujúcej kapely The White Stripes, či formácií The Raconteurs a The Dead Weather, založil Third Man Records v roku 2001.

 

Spoločnosť sa zameriava prevažne na vydávanie vinylov, pričom pod touto značkou už ponúkli nahrávky okrem spomínaných troch Whiteových skupín aj interpreti ako Jerry Lee Lewis, Tom Jones, Beck, The Kills, Seasick Steve, Neil Young, Mudhoney, The Black Belles, Dan Sartain, Wanda Jackson, Loretta Lynn a mnohí ďalší. Jack White vydal pod Third Man Records aj svoje dva sólové albumy Blunderbuss (2012) a Lazaretto (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona