Vydavateľstvá ponúkli kompiláciu vybraných piesni s názvom Ostrov hudby

NETKY.SK • 21 November 2016, 14:16 • 2 min
Vydavateľstvá ponúkli kompiláciu vybraných piesni s názvom Ostrov hudby

BRATISLAVA - Vydavateľstvá Gergaz, Deadred, Slnko Records, Ajlavmjuzik a agentúra Real Something uviedli do predaja kompiláciu s názvom Ostrov hudby. Na novinke sa nachádza 23 skladieb od interpretov ako Fallgrapp, Longital, The Ills, Nvmeri, Korben Dallas, Živé Kvety, Autumnist či FVLCRVM.

slovakia

left justify in out

Ostrov hudby je spomienkou na odkaz zosnulého novinára Juraja Kušnierika. "Myšlienka zrodu kompilácie mi napadla celkom spontánne. Už dlhšiu dobu som mimo akýchkoľvek aktivít Gergazu, a to mi dovolilo rozmýšľať nad hudbou v širšej perspektíve. Naša scéna je malá, no napriek tomu sa mnoho ľudí medzi sebou nepozná. Veľa ľudí z našich stretnutí som videl vôbec prvýkrát napriek tomu, že sa vnímame minimálne vo virtuálnom svete. Nezávislé vydavateľstvá nie sú o biznise a nemali by byť ani o konkurencii. Sme príliš malá krajina a naším cieľom by malo byť neustále vytváranie priestoru a podpory hudobnej komunite. Uvedomil som si, že najlepšie urobíme, keď budeme pokračovať v odkaze Juraja Kušnierika a jeho snahe spojiť slovenskú scénu pre jeden cieľ," uviedol zakladateľ labelu Gergaz Richard Čermák.

 

"Juraj nás všetkých nenápadne spájal, aj keď sme o tom ani nevedeli. Svojím záujmom, podporovaním. Tým ako dokázal naširoko otvoriť svoju náruč nám ukázal, po svojom odchode, že ďalšia cesta pre nás je v spájaní, vzájomnej podpore, spolupráci krížom krážom naprieč scénou, žánrami," dodala Shina zo Slnko Records.


Album si je možné kúpiť na webstránke www.musicexport.sk za ľubovoľnú cenu limitovanú spodnou hranicou päť eur. Výťažok z predaja poputuje na podporu činnosti LALA Slovak Music Export. "Dlho sme premýšľali, akým spôsobom kompiláciu pustíme do sveta. Rozhodujúce sa ukázalo jedno zo stretnutí, keď Shina upozornila na novovznikajúcu iniciatívu LALA Slovak Music Export. Kompiláciu sme sa preto rozhodli vydať na neutrálnej pôde, na platforme LALA. Celá koncepcia tejto iniciatívy ide ruka v ruke s odkazom Juraja Kušnierika," objasnil Čermák.

 

Za občianskym združením LALA Slovak Music Export stoja Monika Satková, Michal Berezňák a Alexander Čerevka. Ich cieľom je pomôcť slovenskej hudbe zahraničnými skúsenosťami, kontaktmi, pravidelným vzdelávaním a prepájaním kľúčových organizácii v rámci slovenskej scény. "Na kompilácii sa nachádza množstvo interpretov, ktorých hudbu stojí za to ukázať v zahraničí. Práve o to sa má postarať iniciatíva LALA Slovak Music Export, ktorá už má prvé výsledky svojej práce. Úzko spolupracuje napríklad s kapelou The Ills, ktorá po nedávnom vystúpení na Iceland Airwaves zahrá aj na najväčšom európskom showcase festivale Eurosonic v Holandsku," vyjadril sa Čermák.


Ostrov hudby je parafrázou názvu Hudba Ostrova (2011) Juraja Kušnierika. "Aj týmto sme chceli vzdať úctu k práci a odkazu Juraja Kušnierika," dodali zástupcovia spomínaných vydavateľstiev. O grafickú stránku sa postaral Michal Rafaj.

Tracklist kompilácie Ostrov hudby:
01 Biomat - August
02 Fallgrapp (feat. Juraj Benetin) - Dym
03 Longital - Div divúci
04 The Ills - Fire Flies!
05 Nvmeri - Art of the Trial
06 Bulp - Yrsa
07 Stratasoul - Dawns
08 Petijee feat. Josephine - Strawberries
09 Prezident Lourajder & DJ Emil - Sobota Ráno
10 Monophobe, Dandario & Jimmy Pé - Shizukesa
11 Duhan - Sused (Instrumental ver.)
12 Elections In The Deaftown - Strangers
13 Karol Mikloš - Steering the Wheel Away
14 Korben Dallas - Oranžová
15 Živé Kvety - To, čo nás spája
16 Archívny Chlapec - Priblížiť sa
17 Zorba ze ja Buddha - Okay, but screwed
18 Ospalý pohyb - Modré ohne
19 3ck & Pkrek - Below
20 I Am Planet feat. Ivana Mer - Eyja
21 Autumnist - Feather
22 Foolk - One by One
23 FVLCRVM - Sonic Boom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona