Vydavateľ Suge Knight tvrdí, že ho Dr. Dre chcel nechať dvakrát zabiť

NETKY.SK • 26 Október 2016, 18:07 • 2 min
Vydavateľ Suge Knight tvrdí, že ho Dr. Dre chcel nechať dvakrát zabiť

BRATISLAVA - Zakladateľ hudobného vydavateľstva Black Kapital Records Suge Knight podal žalobu na producenta a rappera Dr. Dre. V nej tvrdí, že ho 51-ročný producent chcel nechať dvakrát zabiť, pričom teraz chce od neho súdnou cestou získať bližšie nešpecifikované odškodné.

slovakia

left justify in out

V prvom prípade sa tak malo stať v auguste 2014 na párty v jednom z nočných klubov v kalifornskom West Hollywoode, kde 50-ročného Knighta sedem ráz postrelil neznámy páchateľ. Knight v žalobe uviedol, že úrad šerifa losangeleského okresu vypočul muža menom Damian alias T-Money, ktorý údajne vyhlásil, že Dr. Dre mu zaplatil, aby Knighta zabil. Polícia však napriek tomu doteraz v tomto prípade nikoho nezatkla. Knight pritom v súvislosti s touto streľbou ešte v júni podal žalobu aj na speváka Chrisa Browna, ktorý bol spoluorganizátorom spomínanej párty.


Druhý prípad, keď Dr. Dre údajne chcel nechať Knighta zabiť, sa týka incidentu, ku ktorému došlo vlani 29. januára, keď sa Knight prišiel pozrieť na nakrúcanie filmu Straight Outta Compton (2015). Tam sa s ním začali hádať Cle "Bone" Sloan a ešte jeden muž, keďže Knighta údajne rozhnevalo, ako ho v snímke vykresľujú, pričom mu Sloan prikázal, aby opustil miesto nakrúcania.

 

Knightov kamarát Terry Carter následne navrhol stretnutie v neďalekej reštaurácii, aby mu vysvetlil situáciu a zmiernil jeho zlosť. Na miesto však prišiel aj Sloan, pričom na parkovisku pred reštauráciou došlo medzi nimi k potýčke. Knight počas nej sedel v aute a cez okno sa bil so Sloanom. Toho pri odchode z parkoviska zrazil a následne prešiel aj Cartera. Oboch previezli do nemocnice, kde 55-ročný Carter zomrel. Knight, ktorý v tomto prípade čelí obžalobe z vraždy, pokusu o vraždu a úteku z miesta činu, tvrdí, že oboch mužov zrazil v sebaobrane, pretože sa ho Sloan snažil zabiť. Dr. Dre mu za to údajne zaplatil 300-tisíc dolárov.


Knight okrem toho v žalobe uviedol aj to, že má doživotný nárok na 30 percent zárobkov Dr. Dre. Odvoláva sa pritom na údajnú zmluvu, ktorú spolu v minulosti podpísali. Obaja muži v roku 1991 spoluzakladali vydavateľstvo Death Row Records, Dr. Dre však z tejto spoločnosti o päť rokov neskôr odišiel. Odvtedy podľa jeho právnikov spolu nekomunikovali.


Marion Hugh "Suge" Knight Jr. má bohatú kriminálnu minulosť. V roku 1997 ho napríklad odsúdili na deväť rokov za násilné správanie. V roku 2001 ho však prepustili. V roku 2008 ho zatkli po tom, ako fyzicky napadol svoju bývalú priateľku Melissu Isaac pred klubom v Las Vegas, údajne bol pod vplyvom extázy a opiátov.

 

V roku 2012 ho zatkli opäť v Las Vegas, pričom v aute mu našli aj marihuanu. V súčasnosti je opäť vo väzbe, pričom okrem obžaloby v súvislosti s vraždou Terryho Cartera čelí aj druhej, týkajúcej sa incidentu z 5. septembra 2014, keď spolu s komikom Kattom Williamsom vzali nemenovanej reportérke fotoaparát a vyhrážali sa jej. Knight v oboch prípadoch poprel svoju vinu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona