Vydávanie vinylov je len módny trend, tvrdí Neil Young

NETKY.SK • 5 Február 2015, 08:30 • 2 min
Vydávanie vinylov je len módny trend, tvrdí Neil Young

OTTAWA - Kanadský spevák a gitarista Neil Young vyhlásil, že vydávanie hudby na vinyloch, je v súčasnosti len módny trend. Šesťdesiatdeväťročný muzikant to povedal v kalifornskej rozhlasovej šou The Frame.

slovakia

left justify in out

"Veľa ľudí, ktorí si dnes kupujú vinylové platne, si neuvedomuje, že na vinyle vlastne počúva verziu, ktorú zmastrovali pre CD, pretože nahrávacie spoločnosti usúdili, že ľudia chcú vinylové platne. Všetky novinky, ktoré vyjdú na vinyle, sú však vlastne cédečká na vinyle, čo nie je nič iné, len módny trend," uviedol Young, ktorý v relácii predstavoval svoj nový hudobný prehrávač Pono. "Vinylové platne sú však úžasná vec a dúfam, že ľudia si ich budú aj naďalej užívať a bude ich pribúdať, pretože je to dobrá vec," dodal.

 

Neil Percival Young je jedným z najvýznamnejších hudobníkov svojej generácie. V roku 1966 pomáhal zakladať kapelu Buffalo Springfield, s ktorou vydal tri albumy. Po jej rozpade sa v roku 1968 vydal na sólovú dráhu. Medzi jeho najvýznamnejšie nahrávky patria napríklad After The Gold Rush (1970), Harvest (1972), On The Beach (1974), Comes A Time (1978), Harvest Moon (1992), Prairie Wind (2005) či Living With War (2006). Muzikant, ktorý pôsobil aj v skupine Crosby, Stills, Nash & Young, má na konte dve Grammy či sedem Juno Awards. Od roku 1982 je členom Kanadskej hudobnej siene slávy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1995 ako sólového umelca a o dva roky neskôr ako člena Buffalo Springfield. Za skladbu Philadelphia z rovnomenného filmu z roku 1993 ho nominovali na Oscara. V roku 2012 mu vyšla autobiografia Waging Heavy Peace: A Hippie Dream (v českom preklade Hipíkovy sny, 2013, pozn. SITA). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies