Výdatné dažde zasiahli aj Česko, hrozia tam ďalšie povodne

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 10:02 • 2 min
Výdatné dažde zasiahli aj Česko, hrozia tam ďalšie povodne

PRAHA - Českej republike hrozia ďalšie povodne pre vytrvalý dážď, ktorý v utorok zasiahol prakticky celé územie krajiny. Hladina riek a potokov dosiahla už na viacerých miestach najvyšší, teda prvý povodňový stupeň.

slovakia

left justify in out

Voda tam zaplavuje záhrady, cesty a ohrozuje aj obydlia, informuje spravodajský portál iDNES.cz. Týka sa to najmä južných Čiech ale aj južnej Moravy, pričom najhoršia situácia panuje v Pardubickom kraji. Meteorológovia už pre obyvateľov niektorých okresov vydali výstrahu, keďže v stredu má pršať naďalej a hrozí ďalšie stúpanie hladín vodných tokov.

ČR sa pritom stále nestihla spamätať z ničivých povodní, ktoré ju zasiahli tento mesiac. Okrem rozsiahlych materiálnych škôd si vynútili evakuáciu desiatok tisíc obyvateľov a vyžiadali si aj najmenej 11 obetí vrátane jedného Slováka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies