Výdatné dažde a záplavy si na juhu Číny vyžiadali už najmenej 14 obetí

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 06:57 • 2 min
Výdatné dažde a záplavy si na juhu Číny vyžiadali už najmenej 14 obetí

PEKING - Výdatné dažde a záplavy si za posledné štyri dni v južnej Číne vyžiadali životy najmenej 14 ľudí. Ďalších osem ľudí je nezvestných, informovala agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Podľa úradov je celková situácia v oblasti kritická. Evakuovať do bezpečia museli už 120.000 obyvateľov provincií Chu-pej, Ťiang-su a Če-ťiang.

 

 

Úrady evidujú najmenej 9000 zrútených domov a zničené polia s rozlohou 710.000 hektárov. Záplavy doteraz spôsobili škody za 1,37 miliardy dolárov.

 

Dažďové zrážky v povodí rieky Jang-c’-ťiang sú o 20 percent vyššie ako v predchádzajúcich rokoch. Hrozí, že niektoré z existujúcich priehrad na rieke nedokážu vodu zadržať.

 

Meteorologická služba varovala, že juh a juhozápad Číny v najbližších desiatich dňoch opäť zasiahnu ďalšie výdatné dažde. Na budúci týždeň v oblasti očakávajú aj prvý tajfún tohtoročnej sezóny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies