Vydali zatykač na vodiča z nemeckého Heidelbergu, ktorý narazil do chodcov

NETKY.SK • 26 Február 2017, 19:36 • 2 min
Vydali zatykač na vodiča z nemeckého Heidelbergu, ktorý narazil do chodcov

HEIDELBERG - Nemecké orgány vydali zatykač na 35-ročného muža, ktorý je podozrivý, že v sobotu narazil autom do skupiny chodcov v meste Heidelberg, pričom jednému z nich spôsobil smrteľné zranenia.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešných vyjadrení polície a prokuratúry nemenovaného Nemca formálne zatkli pre podozrenie z vraždy, pokusu o vraždu a ďalších trestných činov. Motív jeho konania je stále nejasný, nič však nenasvedčuje tomu, že by mohlo mať extrémistické pozadie.

 

Zadržaný muž, ktorého policajti postrelili do brucha, keď unikal z miesta udalosti, v nemocnici podstúpil operáciu, nie je však v ohrození života. Pri prvom výsluchu sa k uvedeným podozreniam nevyjadril. Podľa údajov prokuratúry ide o študenta s bydliskom priamo v Heidelbergu, o ktorého sa doteraz polícia nezaujímala.

 

Pri sobotňajšom incidente na námestí Bismarckplatz v centre Heidelbergu utrpeli zranenia traja chodci vrátane 73-ročného muža, ktorý neskôr zomrel. Stav dvoch zranených nebol vážny a po ošetrení ich mohli prepustiť z nemocnice.

 

Vodič prenajatého vozidla sa snažil po náraze utiecť, pričom bol vyzbrojený kuchynským nožom. Podľa vyjadrenia policajného hovorcu zatiaľ nie je známe, či mal úmysle zraniť týmto nožom ďalších ľudí.

 

Okrem konania samotného vodiča polícia preveruje aj postup svojich príslušníkov, ktorí sú opravnení používať strelné zbranie iba v extrémnych situáciách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona