Vydali zatykač na Erdoganovho vojenského poradcu

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 20:52 • 2 min
Vydali zatykač na Erdoganovho vojenského poradcu

ANKARA - Turecké úrady vydali po neúspešnom pokuse o prevrat v krajine zatykač na hlavného vojenského poradcu prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, plukovníka Aliho Yaziciho. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informujú agentúry AP a DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bezprostredne nie je jasné, či Yazici zohral nejakú úlohu v pokuse o prevrat z noci na sobotu alebo ako mohol byť do neho zapletený. Podľa televízie NTV bol zadržaný aj poradca bývalého prezidenta Abdullah Güla, Ismail Güneser.

Premiér Binali Yildirim dnes deklaroval víťazstvo proti pučistom s tým, že organizátori štátneho prevratu boli porazení a život v Turecku sa vrátil k normálu.

 

Turecká armáda podobne v dnešnom vyhlásení prečítanom v štátnej televízii oznámila, že pokus o prevrat zo strany "zradcov" sa skončil. Prisľúbila tiež tvrdé potrestanie tých, ktorí sa na ňom zúčastnili.

 

Turecké bezpečnostné služby medzitým žiadajú občanov, aby nahlasovali používateľov sociálnych médií, ktorí šíria a podporujú "teroristické aktivity".

 

Policajné riaditeľstvo v dnešnom vyhlásení varovalo, že na internete sa šíri "čierna propaganda", a požiadalo ľudí, aby na zverejnené kontakty polície zasielali snímky obrazovky a profilové informácie "kriminálnych živlov", uviedla štátna agentúra Anadolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies