Vydali zatykač na ďalších šiestich takáčovcov, medzi nimi aj známy autor

NETKY.SK • 22 Február 2017, 17:02 • 2 min
Vydali zatykač na ďalších šiestich takáčovcov, medzi nimi aj známy autor

BRATISLAVA - Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) vydal zatykač na ďalších šesť osôb považovaných za členov bratislavskej skupiny takáčovcov.

slovakia

left justify in out

"Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu - pracovisko Banská Bystrica vydal príkaz na zatknutie pre šesť osôb obvinených pre zločin založenia a podporovania zločineckej skupiny a ďalšie. U jednej z obvinených osôb vydal sudca okrem príkazu na zatknutie aj európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz," informovala dnes TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

Ako prvá o vydaní zatykača dnes informovala TV Markíza. Zatykač je vydaný podľa tohto zdroja aj na známeho autora kriminálnych príbehov Václava K.

 

img

Autor detektívok Václav K.

Zdroj: TV Markíza

 

Ďalší traja členovia bratislavskej skupiny takáčovcov budú definitívne stíhaní za mrežami vo väzbe. Medzi nimi aj údajný boss skupiny Ľubomír K., prezývaný Kudla.

 

Rozhodol o tom 9. februára na svojom neverejnom zasadnutí Najvyšší súd (NS) SR. Na strane druhej súd prepustil na slobodu ďalších troch členov skupiny a medzi nimi známeho bobistu a olympionika Milana J. TASR o tom vtedy informoval hovorca NS SR Boris Urbančík.

 

V utorok 7. februára NS SR rozhodol, že iní traja členovia bratislavskej skupiny takáčovcov budú definitívne stíhaní za mrežami vo väzbe. Ďalších štyroch prepustil súd na slobodu.

 

Špecializovaný trestný súd v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica vzal 1. februára do väzby šiestich obvinených z bratislavskej skupiny takáčovcov. Výsluchom obvinených začal v utorok (31.1.) sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, rozhodovať o návrhu na vzatie do väzby 13 členov skupiny známej ako takáčovci. Na súd ich priviezli kukláči, vrátane údajného bossa gangu Ľubomíra K. Národná kriminálna agentúra ich zadržala 29. januára v Bratislave a okolí. Ľubomír K. sa na polícii prihlásil sám.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies