Vydajú oficiálny soundtrack filmu Voľný deň Ferrisa Buellera

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 15:01 • 2 min
Vydajú oficiálny soundtrack filmu Voľný deň Ferrisa Buellera

BRATISLAVA - Spoločnosti La-La Land Records a Paramount Pictures vydajú oficiálny soundtrack filmu Voľný deň Ferrisa Buellera (1986). Pre portál Salon to potvrdil Tim Greiving, novinár špecializujúci sa na filmovú hudbu.

slovakia

left justify in out

Ten k novinke napíše sprievodný text, pre ktorý urobil rozhovory s Jamesom Hughesom, synom zosnulého režiséra snímky Johna Hughesa, vedúcim hudby filmu Tarquinom Gotchom, skladateľom Irom Newbornom a strihačom Paulom Hirschom. Soundtrack obsahujúci piesne aj originálne kompozície vyjde pri príležitosti 30. výročia komédie, presný dátum ešte nie je známy. Podľa portálu Salon by mal vyjsť v septembri.

 

Komédia o záškolákovi Ferrisovi v hlavnej úlohe s americkým hercom Matthewom Broderickom vyšla v 80. rokoch bez oficiálneho soundtracku, ktorý spomínaný Hughes považoval za nepotrebný. "Hudobná spoločnosť A&M Records chcela, aby som ho vydal, ale ja som si pomyslel, 'Kto by chcel všetky tieto piesne?'. Chceli by decká Danke Schoen (skladba amerického speváka Waynea Newtona z roku 1963, pozn. SITA) a Oh Yeah (singel švajčiarskej kapely Yello z roku 1985, pozn. SITA) na jednej nahrávke? Už pravdepodobne mali doma Twist and Shout (pieseň kapely The Beatles z roku 1961, pozn. SITA) alebo ju mali ich rodičia. A dať všetky tieto skladby dohromady so súčasnou hudbou - myslel som si, že by to nikto nechcel," uviedol filmár v rozhovore pre magazín Lollipop v roku 1991. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies