Vyčíslili škody po požiari nemocnice v Ružomberku. Kto ich zaplatí?

NETKY.SK • 2 November 2021, 16:22 • 2 min
Vyčíslili škody po požiari nemocnice v Ružomberku. Kto ich zaplatí?

RUŽOMBEROK - Ruku k dielu pridá aj medzinárodná firma Lockheed Martin, ktorú nedávno navštívil minister obrany Jaroslav Naď.

slovakia

left justify in out

Celkové škody po októbrovom požiari v chirurgickom pavilóne Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku budú pravdepodobne vyššie ako 1,5 milióna eur. Na sociálnej sieti o tom informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Zdôraznil, že peniaze hľadajú v rozpočte rezortu obrany. "Oslovili sme tiež spoločnosti, ktoré dlhodobo spolupracujú s rezortom, nech priložia ruku k dielu. Samozrejme, nemocnica je poistená," skonštatoval. Pripomenul, že výrobca stíhačiek Lockheed Martin poskytne príspevok vo výške 150 000 dolárov (v prepočte približne 129 000 eur). 

 

 

Práce po požiari podľa Naďa postupujú rýchlo. "Fasáda je prekrytá. Trochu nás zdržali konzultácie s poisťovňou a vyšetrovanie dôvodu požiaru, ale už o pár dní sa začnú sanačné a rekonštrukčné práce  vrátane núdzového prestrešenia," ubezpečil. Šéf rezortu obrany sa zároveň poďakoval vedeniu nemocnice, zamestnancom aj vojakom, ktorí zvládli evakuáciu aj práce po požiari.

 

Prečítajte si tiež: Jaroslav Naď chce podporiť slovenské startupy

 

Požiar vypukol v chirurgickom pavilóne ÚVN v nedeľu 17. októbra. Časť budovy, ktorú poškodil oheň, využívali ako ubytovacie kapacity a kancelárske priestory pre zdravotnícky personál. Centrálne operačné sály požiar nezasiahol.

 

img

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies