Výčiny počasia majú ďalšiu obeť, od Toskánska po Sicíliu horia porasty

NETKY.SK • 5 August 2017, 15:17 • 2 min
Výčiny počasia majú ďalšiu obeť, od Toskánska po Sicíliu horia porasty

RÍM - Ďalšiu obeť si vyžiadali extrémy počasia v Taliansku. V horskom stredisku Cortina d'Ampezzo v stredotalianskom regióne Abruzzo prišla v piatok večer o život 60-ročná žena, ktorej auto zmietla lavína skál a bahna vyvolaná búrkou s prívalovým dažďom, informovala dnes agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Vozidlo sa z nánosov podarilo vyslobodiť až pomocou rýpadla, ženu sa však už nepodarilo zachrániť. Niektoré cesty vedúce do Cortiny d'Ampezzo museli byť z dôvodu nepriechodnosti uzavreté. V obci zaplavilo niekoľko garáží a pivníc.

 

V regióne Abruzzo zahynuli vo štvrtok dvaja dôchodcovia, ktorým sa stali osudné lesné požiare. Tie naďalej vyčíňajú v strednom a južnom Taliansku od Toskánska po Sicíliu. Približne 150 ľudí muselo opustiť svoje domovy severne od Ríma, pretože sa k nim plamene dostali nebezpečne blízko. S požiarmi bojujú hasiči i na ostrovoch Ischia a Ventotene, ako aj v regióne Umbria. Hasenie im sťažuje nedostatok vody spôsobený dlhotrvajúcim suchom.

 

Teplotné maximá prekračujú už viac ako týždeň po celom Taliansku viac ako 40 stupňov Celzia. Vlhkosť a iné faktory spôsobujú, že napríklad v Kampánii a okolí Neapola je pocitová teplota na úrovni 55 stupňov. V nemocniciach tak prijímajú o 15-20 percent ľudí viac než zvyčajne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies