Vyčíňanie fanúšikov z Millwallu už rieši polícia

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 08:46 • 2 min
Vyčíňanie fanúšikov z Millwallu už rieši polícia

LONDÝN - Generálny riaditeľ FC Millwall Andy Ambler sa v pondelok stretol s vedením anglickej Futbalovej asociácie (FA) ohľadom vyšetrovania násilia fanúšikov v sobotňajšom stretnutí semifinále FA Cupu proti Wiganu Athletic (0:2) vo Wembley.

slovakia

left justify in out

Podľa Amblera klub robí všetko, čo je v jeho silách, aby našiel a potrestal fanúšikov "levov" zapletených do roztržky v záverečných minútach zápasu. Na štadióne bolo 32 000 priaznivcov Millwallu. Polícia zatkla 14 ľudí za rôzne priestupky, 12 z nich bolo vraj fanúšikmi Millwallu.

"FA, polícia a klub sú rozhodnutí doviesť páchateľov nezmyselného sobotňajšieho násilia pred súd. Zaviazali sme sa, že ponúkneme každú pomoc v priebehu vyšetrovania. V tomto momente stále čakáme na detaily ohľadom zadržaných. Polícia bude hľadať príčinu nepokojov a sme vďační za všetky reakcie tých fanúšikov, ktorí boli zhrození sobotňajšími udalosťami," uviedol Ambler pre oficiálnu internetovú stránku Millwallu. 

Nie je to prvýkrát v histórii, čo sa Millwall prezentoval vizitkou besniacich fanúšikov. Klub z juhovýchodu Londýna sa dostáva do pozornosti aj početnou skupinou chuligánov. Tí sa negatívne preslávili napríklad vo štvrťfinále FA Cupu 1985 v Lutone. Zápas o postup do Premier League v roku 2002 proti Birminghamu sa skončil nechutnými scénami, ktoré sa polícia snažila potlačiť niekoľko hodín. Obidva incidenty boli svojho času považované za jedny z najhorších prípadov občianskych nepokojov vo Veľkej Británii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona