Vychýrená škola bojových umení SFG v Trnave zadarmo otvorila svoju bránu

NETKY.SK • 3 September 2018, 21:39 • 2 min
Vychýrená škola bojových umení SFG v Trnave zadarmo otvorila svoju bránu

Nielen školy otvorili 3. 9. 2018 pre žiakov a študentov svoje dvere. Spartakus fight gym v Trnave dnes v rámci akcie Deň otvorených dverí privítal 13 nových účastníkov.

slovakia

left justify in out

Bojové umenie nie je len o nejakých výkopoch z otočky na spôsob Chucka Norrissa, ako si myslia mnohé deti. Už pri rozcvičke sa zistí, kto na to má a kto nie. Kotúle letmo s výskokom, stojky na rukách, premety vpred dokážu urobiť len tí zdatnejší. Ak ste si mysleli, že hostia prídu prvý deň a hneď budú makať ako na vojne 100 klikov, 100 brušákov, a následne skúšať bojové techniky a súboje až do vysilenia, mýlili ste sa. Tréner Ján Hudák sa postaral, aby bol dnešný deň na jednej strane námahou, skúškou síl, ale aj zábavou. V dvoch zábavných hrách sa otestovali fyzické sily a šikovnosť účastníkov. Šestica najlepších postúpila do záverečnej súťaže o vecné ceny. Mali za úlohu vydržať stáť opretí o stenu v sedavej polohe čo najdlhšie. Štyria dospelí chalani po niekoľkých minútach nevydržali. Do finále sa dostali dvaja štrnásťroční z Dobrej Vody, ktorí chodievajú trénovať už vyše roka. Podmienky sa sťažovali, keď obom tréner pridával najskôr päť kilogramový mech, potom desať, pätnásť a nakoniec dvadsať. Po šestnástich minútach sa boj zápolenie označilo remízou. Ľudovít Hutár a Matúš Horváth sa takto stali „hviezdami“ dnešnej akcie, ktorí si domov odniesli šiltovku a náramok. Prinášam vám krátky rozhovor s Matúšom:

 

Vydržal si dlhšie ako štyria dospelí. Čo robíš preto, aby si do takej miery posilňoval stred tela?

 

Trénujem komplexne celé telo.

 

Ako často?

 

V stredy a piatky chodievam do Spartakusu, okrem toho v pondelky a štvrtky doma.

 

Ako dlho už sem chodíš?

 

Tento mesiac tomu bude rok.

 

Dvakrát do týždňa dochádzaš zo vzdialenosti tridsaťdva kilometrov do SFG. Prečo práve sem? Bližšie bojové kluby nemáte?

 

Do SFG sa mi chce chodiť kvôli cieľom. Je tu vynikajúci kolektív, sparring partneri a tréneri. Bližšie bojové kluby nemáme.

 

Čo iné robíš pre udržiavanie zdravého životného štýlu?

 

Snažím sa zdravo jesť, ale niekedy sa nedá, keď máš chuť. Cez leto okrem bojových športov hrávam s rodinnými príslušníkmi na dedine badmington.

 

Na záver sa spýtam, čo by si odkázal svojim spolužiakom, rovesníkom, ktorí by možno chceli pravidelne trénovať, ale nevedia nájsť správnu motiváciu, alebo premôcť lenivosť?

 

Keď niečo chceš, je to na tebe, v tvojej hlave. Musíš si sebavedomo za tým ísť a neodkladať to. Nikto to za teba nespraví.

 

Záleží na každom jednotlivcovi, či si z tohto podujatia odnesie iba svalovicu a odreté kolená alebo pocit, že premohol sám seba. Čo si naozaj odnášajú dnešní hostia, som sa spýtal Miroslava Zoru, študenta MTF, ktorý dnes prišiel prvý raz. Na spätnú väzbu som sa spýtal Miroslava Dzuru, študenta MTF, ktorý dnes prišiel prvý raz.

 

Ako si sa cítil na dnešnom tréningu?

 

veľmi dobre, príjemný kolektív, parádne zázemie.

 

Čo ťa z dnešného dňa najviac oslovilo?

Pohyb celkovo. Rád sa hýbem a tu sa ľudia hýbu.

 

Chcel by si chodievať častejšie?

Mám to v pláne. Vážim si, že je to prístupné pre každého.

 

Je priam symbolické, že DOD v SFG sa konal akurát v prvý deň školského vyučovania, veď boj aj škola idú ruka v ruke. Celý život je jeden veľký boj a veľká škola. Dúfam, že dnešné otvorené dvere v škole bojových umení na Halenárskej ulici v Trnave sa nezatvoria pre žiadneho z účastníkov dnešného podujatia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona