Východu hrozia prívalové povodne

NETKY.SK • 21 Jún 2019, 15:55 • 2 min
Východu hrozia prívalové povodne

BRATISLAVA – Na východnom Slovensku hrozia prívalové povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vyhlásil výstrahu 1. stupňa pre okresy Bardejov, Prešov, Košice–okolie, Vranov nad Topľou, Michalovce, Humenné, Medzilaborce a Snina.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia varujú aj pred búrkami s krúpami, ktoré hrozia v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji. 

 

 

S búrkami môžu byť podľa SHMÚ spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

 

 

Pri búrkach je možný aj prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch. Môže dôjsť aj k stekaniu vody zo svahov, či zatápaniu pivníc, podchodov či podjazdov.

 

K výraznému rozvoju kopovitej oblačnosti a tvorbe búrok aktuálne dochádza v oblasti východného Slovenska.

 

Búrky zatiaľ prinášajú predovšetkým výdatné zrážky. Najsilnejšie búrky zatiaľ zasiahli obec Michaľany, či obce v okolí Kysaku, kde podľa radarových odhadov už napršalo niekoľko desiatok milimetrov zrážok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies