Východniarske derby vyhrali domáci Prešovčania

NETKY.SK • 30 Január 2017, 18:34 • 2 min
Východniarske derby vyhrali domáci Prešovčania

PREŠOV - Nedeľňajší šláger druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže medzi Prešovom a Michalovcami nezostal za očakávaniami. Súboj lídra s vtedy ešte druhým mužstvom tabuľky videlo v metropole Šariša 2137 divákov, čo je jednoznačne najvyššia návšteva v rámci aktuálnej sezóny Budiš I. ligy. Z víťazstva 4:2 sa v šiestom vzájomnom východniarskom derby tešili domáci Prešovčania.

slovakia

left justify in out

"Diváci boli perfektní a videli hokej na vysokej úrovni. Vedeli sme, že príde viac ľudí, no nečakali sme ich až toľko. Na minulé zápasy s Michalovcami či Detvou prišlo okolo 1500 divákov, teraz ich bolo viac ako 2000. Ešte som toľko ľudí v Prešove nezažil. Atmosféra bola výborná, naozaj ma milo prekvapila," povedal pre agentúru SITA prešovský kapitán Michal Kokavec. Prešovskí "tučniaci" doma prehrali od začiatku sezóny iba v dvoch stretnutiach. "Je to veľký krok vpred, na začiatku sezóny veľa ľudí v Prešove na hokej nechodilo. Škoda však, že aj na ostatných súperov nepríde aspoň tisíc divákov. Pred takouto kulisou sa hrá omnoho lepšie. Fanúšikovia nám v náročnom zápase naozaj pomohli," skonštatoval päťnásobný majster SR Kokavec.

Hostia doplatili aj na svoju nedisciplinovanosť - dvanásť menších trestov. "Ľudia mohli byť spokojní, videli všetko, čo k dobrému hokeju patrí. Škoda, že so zlým koncom pre nás. My sa však musíme vyvarovať vylúčení, takto to ďalej nejde, potrebujeme niečo zmeniť. Presilovky rozhodujú zápasy," povzdychol si skúsený michalovský harcovník Marcel Šterbák.

Domáci Prešovčania mali k dispozícii osem presiloviek, zužitkovali len dve. Aj preto ich kouč Anton Tomko po dueli nebol úplne spokojný: "Bol to veľmi kvalitný zápas s parametrami play-off, ktoré nás už o chvíľu čaká. Nechýbala tomu bojovnosť, nasadenie, strety a ani osobné súboje. Stav bol stále ako na hojdačke, ale myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Mňa môžu mrzieť iba zbabrané presilovky. Nikto v nich nechcel vziať zodpovednosť na seba, každý ponúkal šancu druhému. A, samozrejme, nemôžeme dostať v takomto zápase o čelo tabuľky gól vo vlastnej presilovke. To bola hrubá chyba na modrej čiare."

Prešov sa po slabšom štarte do sezóny vypol k skvelým výkonom a vyšvihol sa na čelo poradia. Naopak, michalovská Dukla po výbornom úvode momentálne neoslňuje a po nedeľňajšej prehre spadla na tretiu priečku. Zemplínčania sa pred najdôležitejšou časťou sezóny usilujú o doplnenie kádra, v ostatných týždňoch pribudli do ich mužstva Matej Giľák, Vjačeslav Selujanov, Richard Mráz aj Vladimír Lantoš.

Prešov a Michalovce sú vedno s Detvou najhorúcejšími kandidátmi na finále play-off, ktoré obom účastníkom zaručí miestenku v baráži o Tipsport ligu. "Áno, bola to dobrá príprava na najdôležitejšiu časť sezóny. O baráži je však ešte skoro hovoriť. Momentálne chceme vyhrať základnú časť a začať play-off doma. Detva aj Michalovce sú silné, aj Skalica vie dobre zahrať. My sa sme sa dosť natrápili aj s Považskou Bystricou, dokonca sme aj prehrali, takže každý tím môže prekvapiť," dodal na záver najlepší strelec súťaže Michal Kokavec.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies