Východná časť Indie bojuje so záplavami, milión ľudí prišlo o strechu nad hlavou

NETKY.SK • 16 Júl 2020, 15:14 • 2 min
Východná časť Indie bojuje so záplavami, milión ľudí prišlo o strechu nad hlavou

NAÍ DILLÍ - Rozsiahle oblasti husto zaľudnených štátov východnej Indie postihli záplavy spôsobené každoročnými silnými monzúnovými dažďami, ktoré napriek riziku nákazy novým druhom koronavírusu donútili opustiť svoje domovy viac ako milión ľudí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločne s koronavírusom 

Monzúnové dažde, ktoré sú pre poľnohospodárstvo v južnej Ázii zásadné, tento rok Indiu zasiahli spolu s koronavírusom SARS-CoV-2. V Indii doposiaľ evidujú celkovo 968 875 prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým koronavírusom. Nákaze od začiatku pandémie podľahlo 24 915 ľudí.

 

img

 

Záplavy si v štátoch Ásam, Bihár a Džárkhand vyžiadali najmenej desať obetí na životoch a viac ako 70 ľudí utrpelo zranenia. Za uplynulých 24 hodín silný dážď v zmienenej oblasti zaplavil tisíce dedín a miestne úrady sa snažia zaistiť dodržiavanie bezpečných odstupov v núdzových prístrešiach.

 

img

 

Šíri sa rýchlo

V čase, keď sa pozornosť sveta zameriava na krízu v Spojených štátoch a Južnej Amerike, v južnej Ázii sa odvíja ľudská tragédia, uviedol John Fleming z Medzinárodnej federácie Červeného kríža a Červeného polmesiaca. Varoval, že ochorenie "COVID-19 sa v južnej Ázii, kde žije štvrtina ľudstva, šíri alarmujúcou rýchlosťou".

 

img

 

V národnom parku Kaziranga, ktorý je na zozname svetového dedičstva UNESCO, zahynulo v dôsledku záplav najmenej 50 divokých zvierat. Niektoré nosorožce sa zatúlali aj do dedín, kde môžu ohroziť záchranárov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies