Východ USA zasiahne extrémne studená vlna: Teploty klesnú na -40°C

NETKY.SK • 19 Február 2015, 11:43 • 2 min
Východ USA zasiahne extrémne studená vlna: Teploty klesnú na -40°C

NEW YORK - Obyvatelia východného pobrežia USA sa musia pripraviť na ďalšiu extrémne chladnú vlnu, varovala dnes Národná meteorologická služba. Zo severu krajiny prichádza opäť studený front, ktorý prináša sibírsku zimu - v štáte New York podľa predpovedí klesne teplota až na mínus 22 stupňov Celzia, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V dôsledku mrazivého vetra teplota pocitovo klesne až na mínus 40 stupňov Celzia, citovali noviny Buffalo News expertov na počasie. Varovali pred omrzlinami a podchladením.

 

V niektorých oblastiach na východnom pobreží USA sú v súčasnosti teploty výrazne pod normálom a v piatok ešte klesnú, píše denník Washington Post. Zima sa následne rozšíri aj na Stredozápad. V častiach amerických štátov Michigan, Indiana, Ohio, Kentucky a Západná Virgínia klesne údajne teplota až na mínus 29 stupňov Celzia. Takúto zimu tam od polovice 90. rokov nemali, dodala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies