Východ a stred Slovenska môže potrápiť popoludní alebo večer sneženie

NETKY.SK • 6 Apríl 2023, 09:30 • 2 min
Východ a stred Slovenska môže potrápiť popoludní alebo večer sneženie

BRATISLAVA - Východ a stred Slovenska môže vo štvrtok popoludní alebo večer potrápiť sneženie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa. Informoval o tom na svojom webe.

slovakia

left justify in out

V Košickom a Prešovskom kraji by mala začať platiť výstraha pred snežením od 11.00 h. Napadnúť môže do desať centimetrov snehu. Vyskytovať sa môžu i snehové jazyky a záveje. Vo väčšine okresov Žilinského a Banskobystrického kraja má začať platiť výstraha od 20.00 h. Tam môže podľa SHMÚ napadnúť do piatich centimetrov snehu.

 

Zároveň si treba dať pozor vo štvrtok od 18.00 h v Košickom a časti Prešovského kraja na možnú tvorbu poľadovice. "Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozorňuje SHMÚ. Vo štvrtok do 9.00 h môže byť na väčšine Slovenska, s výnimkou Žilinského kraja, mráz vo vegetačnom období. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies