Vychádza román Stephena Kinga Stratení nájdení

NETKY.SK • 10 November 2015, 14:26 • 2 min
Vychádza román Stephena Kinga Stratení nájdení

BRATISLAVA - Na pulty slovenských kníhkupectiev prichádza román Stratení nájdení amerického autora Stephena Kinga.

slovakia

left justify in out

Voľné pokračovanie titulu Pán Mercedes (v slovenskom preklade vyšlo na začiatku roka, pozn. SITA) prináša príbeh Petea Saubersa, ktorý je na úteku pred šialeným a pomstychtivým Morrisom Bellamym. Po tom, čo Bellamy zabil kultového autora Johna Rothsteina a ukradol mu nevydaný román, rukopis nájde práve Saubers a následne sa stáva obeťou Bellamyho prenasledovania. Na úteku mu pomáha trojica známa z trileru Pán Mercedes, bývalý policajt Bill Hodges, neurotická Holly Gibneyová a šikovný mladík Jerome Robinson. O preklad z anglického originálu Finders Keepers sa postarala Marína Gálisová, ktorá preložila aj úvodnú časť takzvanej trilógie o Billovi Hodgesovi.


Šesťdesiatosemročného Stephena Kinga považujú za majstra hororového žánru, rovnako ako sci-fi a fantasy. Mnohé z jeho kníh slúžili ako podklady pre filmové a televízne adaptácie. Oceňovaný spisovateľ doteraz vydal viac ako 50 románov, z ktorých najznámejšie sú napríklad Carrie (1974), Pet Sematary (v českom preklade Řbitov zviřátek, 1983), To (1986), Dolores Claiborne (1992), The Green Mile (v českom preklade Zelená míle, 1996) či osemdielna séria Dark Tower (v českom preklade Temná věž, 1982 - 2012). Na konte má tiež množstvo poviedok, z ktorých vzniklo desať zbierok. Niektoré svoje romány vydal pod pseudonymom Richard Bachman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies